Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Razzia hos flere selskaper

Konkurransetilsynet mistenker ulovlig prissamarbeid i kjemikalieindustrien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Konkurransetilsynet har i dag morges slått til mot flere selskaper, inkludert Orkla-selskapet Borregaard i Sarpsborg.

- Vi foretar en bevissikring, da vi har rimelig grunn til å tro at det har foregått ulovlig prissamarbeid. Vi har foretatt razzia flere steder i landet i dag i forbindelse med denne saken, sier kommunikasjonsdirektør Signe Horn i Konkurransetilsynet til Dagbladet.no.

Borregaard Industries ltd produserer kjemikalier av trevirke, og flere store industrigrener er de viktigste kundene - blant annet bygnings- og kjemisk industri.

- Vi vil ikke si så mye om hva vi mistenker. Vi ønsker ro rundt etterforskningen. Men saken dreier seg om kjemikalieindustrien, sier Horn.

Orkla valgte selv å offentliggjøre razziaen via en børsmelding i dag. Konkurransetilsynet ønsker foreløpig ikke selv ikke å gå ut med hvilke andre selskaper de mistenker og har aksjonert mot i dag.

- Konkurransetilsynet kom hit til hovedkontoret i Sarpsborg i morges, og er her fortsatt. Vi kjenner ikke til om de også er ved andre bedrifter, sier informasjonssjef Dag Arthur Aasbø i Borregaard til Dagbladet.no.

- Borregaard vil samarbeide med konkurransetilsynet slik at bevissikringen kan gjennomføres så hurtig og skånsomt som mulig, sier han.

Bevissikringen hos Borregaard omfatter kun ett produktområde i det norske markedet innenfor Borregaards tradingavdeling, ifølge en børsmelding fra Orkla i ettermiddag.

MISTENKT: Orkla-eide Borregaard industrier ltd mistenkes for ulovlig prissamarbeid. I dag slo konkurransetilsynet til mot hovedkontorene i Sarpsborg for å sikre bevis. Foto: Scanpix
MISTENKT: Orkla-eide Borregaard industrier ltd mistenkes for ulovlig prissamarbeid. I dag slo konkurransetilsynet til mot hovedkontorene i Sarpsborg for å sikre bevis. Foto: Scanpix Vis mer

Produktområdet har en årlig omsetning på 35 millioner kroner.

- Det dreier seg om et produktområde vi selv ikke produserer. Omesetningen på 35 milloner kroner er under en prosent av Borregaards totale omsetning. Så langt har dialogen med Konkurransetilsynet dreid seg om dette ene produktområdet, sier Aasbø.

SAMARBEIDER: Informasjonssjef Dag Arthur Aasbø i Borregaard møtte pressen utenfor hovedkontoret i Sarpsborg. På innsiden jobber Konkurransetilsynets etterforskere fremdeles med å sikre bevis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!