Razzia hos flere selskaper

Konkurransetilsynet mistenker ulovlig prissamarbeid i kjemikalieindustrien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Konkurransetilsynet har i dag morges slått til mot flere selskaper, inkludert Orkla-selskapet Borregaard i Sarpsborg.

- Vi foretar en bevissikring, da vi har rimelig grunn til å tro at det har foregått ulovlig prissamarbeid. Vi har foretatt razzia flere steder i landet i dag i forbindelse med denne saken, sier kommunikasjonsdirektør Signe Horn i Konkurransetilsynet til Dagbladet.no.

Borregaard Industries ltd produserer kjemikalier av trevirke, og flere store industrigrener er de viktigste kundene - blant annet bygnings- og kjemisk industri.

- Vi vil ikke si så mye om hva vi mistenker. Vi ønsker ro rundt etterforskningen. Men saken dreier seg om kjemikalieindustrien, sier Horn.

Orkla valgte selv å offentliggjøre razziaen via en børsmelding i dag. Konkurransetilsynet ønsker foreløpig ikke selv ikke å gå ut med hvilke andre selskaper de mistenker og har aksjonert mot i dag.

- Konkurransetilsynet kom hit til hovedkontoret i Sarpsborg i morges, og er her fortsatt. Vi kjenner ikke til om de også er ved andre bedrifter, sier informasjonssjef Dag Arthur Aasbø i Borregaard til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer