Razzia hos Schibsted Trykk

Politifolk og andre tjenestemenn aksjonerte natt til igår mot budbiler som kjører for Aftenposten.

JAKTET PÅ LOVBRUDD: Natt til i går slo 45 offentlige tjenestemenn til mot budbilsjåfører som kjører ut fra Schibsted Trykk i Oslo. Aksjonen er den hittil største mot budbilsjåfører på østlandet. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet
JAKTET PÅ LOVBRUDD: Natt til i går slo 45 offentlige tjenestemenn til mot budbilsjåfører som kjører ut fra Schibsted Trykk i Oslo. Aksjonen er den hittil største mot budbilsjåfører på østlandet. Foto: Tore Bergsaker/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Natt til igår fylte kontrollører fra Skatt Øst, Arbeidstilsynet, NAV, Statens vegvesen, Politiet og Politiets utlendingsenhet garasjehallen hos Schibsted Trykk i Oslo.

-Vi sjekker blant annet trygdesvindel, arbeidsmiljø, brudd på hviletidsbestemmelser og bilenes tekniske stand, sa politibetjent Harald Klemetsen til Dagbladet under aksjonen.

Jobbet hele natta Likevel kan mange ha sluppet unna, hvis man skal tro en av de ventende sjåførene.

-Du ser det er helt tomt for biler. Her har jungeltelegrafen gått siden klokka ti i kveld, sier sjåføren.

-Vi har jobbet i hele natt. Vi oppsummerer nå, sa Erik Nilsen i Skatt Øst, medieansvarlig for aksjonen, til Dagbladet i går ettermiddag. Han sier at 45 personer deltok i den hittil største aksjonen mot budbilbransjen på østlandet. Han vil ikke si hva som ble avdekket, men henviser til en pressemelding som kommer onsdag.

«Rutinekontroll» -De hadde en kontroll av våre transportører, som vi leier tjenester av, sier Aftenpostens logistikkdirektør Per Iversen. Han oppfatter razziaen som en rutinekontroll.

-Det vil jeg foreløpig ikke kommentere, sier Erik Nilsen.