Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Razzia i nye Lime-butikker i stor hasj-sak i Oslo

Væpnet politi slo til mot personer tilknyttet butikker og flere titalls andre siktede.

RANSAKING: Her bryter etterforskere opp ventilasjonsanlegget i en av dagligvarebutikkene. Foto: ANITA ARNTZEN
RANSAKING: Her bryter etterforskere opp ventilasjonsanlegget i en av dagligvarebutikkene. Foto: ANITA ARNTZEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en aksjon som har vært under planlegging i flere uker, gikk i morges bevæpnet politi til aksjon på flere titalls adresser i osloområdet. Over hundre tjenestemenn deltok i aksjonen.

Minst 20 personer er siktet i saken og store mengder hasj beslaglagt, etter det Dagbladet erfarer. Hovedmennene i saken har i lang tid vært i søkelyset som et sentralt ledd i hasjomsetning på østkanten i Oslo, og etterforskerne mener nå å ha rullet opp også store deler av selgernettverket deres.

- Vi gjennomfører en stor samordnet politiaksjon opp mot narkotikaomsetning i Oslo. Aksjonen pågår fremdeles, og er resultatet av en lengre etterforskning, sa innsatsleder Lise Dunham i oslopolitiet til Dagbladet i 13-tida.

Nye Lime-razziaer Blant annet tok politimannskapene seg i dag inn i en Lime Minipris-butikk på Grønland i Oslo og en tidligere Lime-butikk på Majorstua. Da Dagbladet var på stedet i ettermiddag, gjorde politiet blant annet søk med narkotikahunder og saumfarte butikklokalene fra gulv til tak, inkludert ventilasjonsanleggene.

Flere personer som knyttes til butikklokalene, er pågrepet. Etterforskerne kommer nå til å undersøke om penger fra den antatte narkoomsetningen kan knyttes til butikkdriften.

Flere av de aktuelle mennene er tidligere dømt for alvorlige forbrytelser, blant annet en større narkotikasak. Politiet har også fryktet at noen av de siktede har adgang til våpen, og brukte derfor bevæpnede mannskaper under dagens tilslag.

Saken er ikke direkte knyttet til de siktede i den store menneskehandel- og bedragerisaken i Lime-systemet, der politiet slo til mot de fleste butikkene og franchiseselskapets eiere for tre uker siden.

- Organisert Butikkene i Grønlandsleiret og Majorstua er blant de få tilknyttet kjeden som ikke ble stengt den gang, og har vært i drift som normalt. Alle synlige Lime-skilt ved butikkene er imidlertid fjernet.

STOR RAZZIA: Politiet gjorde i dag søk med narkohund både i leiligheter og butikklokaler i forbindelse med massepågripelsen. Foto: ANITA ARNTZEN
STOR RAZZIA: Politiet gjorde i dag søk med narkohund både i leiligheter og butikklokaler i forbindelse med massepågripelsen. Foto: ANITA ARNTZEN Vis mer

- Dagens innsats kommer som følge av etterforskningen mot det vi mener er organisert narkotikaomsetning som har skapt utrygghet i boligområder i sentrale deler av Oslo, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon i en pressemelding.

STOR AKSJON: Innsatsleder Lise Dunhan informerte i ettermiddag om storaksjonen mens ransakingen fortsatt pågikk i en av butikkene. Foto: ANITA ARNTZEN
STOR AKSJON: Innsatsleder Lise Dunhan informerte i ettermiddag om storaksjonen mens ransakingen fortsatt pågikk i en av butikkene. Foto: ANITA ARNTZEN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!