Razzia mot apotekene

De store apotek-kjedene er mer enn 50 prosent dyrere enn de billigste. Konkurransetilsynet mistenker ulovlig prissamarbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De dyreste apotekene er mer enn 50 prosent dyrere enn de billigste på enkelte reseptfrie legemidler. Og det er de store kjedene som er dyrest. Det viser en undersøkelse foretatt av Forbrukerrådet. Prisforskjellene er størst på vanlige reseptfrie legemidler som hodepinetabletter og allergimedisiner.

I dag gjennomførte Konkurransetilsynet en razzia mot de fire største apotekgrossistene.

- Tilsynet mistenker Apokjeden AS, Norsk Medisinaldepot, ASA, Alliance Unicem Norge AS og Holtung AS for å drive ulovlig prissamarbeid, opplyser informasjonsjef Elin Kleven i Konkurransetilsynet til NRK.

- Vi gjennomsøker kontorene til alle direktører i ledende stillinger, går gjennom PC-er, møtebøker og den enkeltes 7. sans, sier Kleven til NTB.

Hun bekrefter at tilsynet leter etter noe spesielt og vil derfor ikke gi mer detaljerte opplysninger.

- Vi fortsetter til vi finner det vi er på jakt etter, men det er foreløpig ikke snakk om å foreta noen razzia i boligene til toppsjefene, sier Kleven.

Dersom de finner bevis for et prissamarbeid vil saken bli oversendt Økokrim. Bakgrunnen for bevissikringen er ikke den nylig innførte ordningen som tillater salg av reseptfrie legemidler i dagligvarehandelen, presiserer Konkurransetilsynet.

Frislippet av reseptfrie legemidler har ennå ikke hatt den ønskede effekten på prisene, melder Forbrukerrapporten.