Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Razzia mot bilgiganter - mistanke om nytt juks med utslipp

Raidet Volkswagen og BMW.

HOVEDKVARTER: Dette er Volkswagens hovedanlegg i Wolfsburg. Også BMW fikk besøk av tysk påtalemyndighet tirsdag etter mistanker om nytt juks med utslippstall. Foto: Odd M. Andersen, AFP/NTB Scanpix.
HOVEDKVARTER: Dette er Volkswagens hovedanlegg i Wolfsburg. Også BMW fikk besøk av tysk påtalemyndighet tirsdag etter mistanker om nytt juks med utslippstall. Foto: Odd M. Andersen, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk påtalemyndighet gjennomførte tirsdag nye razziaer mot hovedkontorene til de to bilprodusentene Volkswagen og BMW.

Razziaen mot Volkswagen ble gjennomført som et ledd i etterforskningen av mistanker om juks med drivstofforbruk og utslippsdata, muligens også markedsmanipulering, opplyser statsadvokat Klaus Ziehe.

En talsmann for Volkswagen bekrefter at det ble gjennomført en ny razzia mot hovedkontoret tirsdag, men ønsker ikke å kommentere saken ut over dette.

Etterforskningen som nå pågår, har ikke sammenheng med diesel-skandalen som ble rullet opp i forfjor, da det ble avdekket at Volkswagen hadde jukset med data for partikkelutslipp for å framstille bilene som mer miljøvennlige enn de var.

Innretning

Tysk påtalemyndighet gjennomførte også en razzia mot hovedkontoret til BMW tirsdag, også det ut fra mistanke om juks med utslippsdata.

- Det er mistanke om at BMW har benyttet en innretning som aktiveres når utslipp testes, heter det i en kunngjøring fra påtalemyndigheten.

BMW bekrefter tirsdagens razzia og hevder at den aktuelle programvaren ble installert ved en feil og ikke for «med overlegg å manipulere systemet for behandling av eksos».

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!