Razzia mot danske hasjbud

De leverte hasj som pizzabud leverer pizza, og kalte seg «De brune bud». Ifølge dansk politi har de drevet omfattende levering av hasj til brukere i hele København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag slo politiet til mot hasjleverandørene som de også mener har drevet en hasjklubb i København. Politiet slo til mot ialt 14 adresser i København og på Frederiksberg.

Ifølge dansk politi er det de danske autonome (tilsvarende norske blitzere) som står bak den nokså spesielle budsentralen. Ved 10-tiden mandag morgen var ni personer fra dette miljøet arrestert under aksjonen. Kriminalinspektør Ole Wagner opplyser til det danske nyhetsbyrået Ritzau at politiet regner med flere pågripelser.

Hasjklubb

København-politiet mener også å ha avslørt en hasjklubb. Men mest omfattende har altså budleveringen vært. Ifølge politiet har kontakten mellom budsentralen og kundene skjedd via mobiltelefon, som regel i form av tekstmeldinger.

Deretter har kundene vel en time senere fått levert hasjen de har bestilt, hjemme på døra, opplyser kriminalinspektør Ole Wagner.

Politiet har etterforsket budsentralen siden november ifjor, etter å ha fått anonyme tips om virksomheten.

- Men først etter en tids etterforskning ble det klart for oss at det var personer fra det autonome miljøet som sto bak, sier Wagner.

EU-demonstrasjoner

Politiet er overrasket over at dette miljøet nå mistenkes for å stå bak narkotikakriminalitet.

- Det tyder på at de autonome er ute etter å skaffe penger i stor fart, sier han.

Dansk politi mener at «De brune bud» har tjent minst 1,5 millioner kroner på den organiserte hasjomsettingen.

Ifølge kriminalinspektør Wagner skal politiet nå undersøke om en del av overskuddet har gått til planlegging av aksjoner i forbindelse med det kommende danske EU-formannskapet.

Ifølge opplysninger som nyhetsbyrået Ritzau sitter på, er en del av de arresterte i hasjsaken kjenninger av politiet etter arrestasjonene under EU-toppmøtet i Göteborg i fjor.

(NTB)