Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Razzia mot MC-klubb i Tromsø

Kampen mot det kriminelle MC-miljøet fortsetter.

KNUSTE GLASS: Politiet måtte knuse glasset i døra for å komme seg inn i Storker MCs lokaler i Tromsø. Foto: Are Medby/Nordlys
KNUSTE GLASS: Politiet måtte knuse glasset i døra for å komme seg inn i Storker MCs lokaler i Tromsø. Foto: Are Medby/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På fredag gjennomførte politien en razzia mot lokalene til MC-klubben Strokers i Tromsø. Strokers er en av Hells Angels' støtteklubber.

Da politiet slo til var det bare en mann i 40-årene i lokalene. Han ble pågrepet og siktet for brudd på narkotikalovgivningen.

- Trapper opp kampen -Vi holder på med en opptrapping av innsatsen mot Hells Angels. Vårt overordna mål er å gjøre det meget, meget ubehagelig å være medlem av HA, sa politimester i Tromsø, Truls Fyhn, til Dagbladet i forrige uke.

Fredag ble også en mann fra MC-klubben Warriors, som også er en av støtteklubbene til Hells Angels, arrestert på vei til Tromsø, blant annet for besittelse av narkotika og våpen.

- Gått for langt - Vi vil gjøre samfunnet oppmerksom på hva som rører seg i dette miljøet i Tromsø, sa etterforskningsseksjonen ved Tromsø politistasjon, Odd Morten Pettersen til Dagbladet i går.

Før helgen gikk Hells Angels-medlemmer i Oslo ut i Dagbladet og hevdet at politiets forfølgelse har gått for langt.

  De siste månedene:
• Leif Ivar «Leifen» Kristiansen, som regnes som sjefen for Hells Angels i Norge ble pågrepet i begynnelsen av mars, siktet for blant annet heleri og brudd på ligningsloven.

• Det har vært store razziaer mot tatoveringsbutikker som blir koblet til HA i Trondheim, Tromsø og Lillehammer.

• I mars ble lederen av HA-Tromsø dømt til fengsel i tre år for voldtekt og mishandling.

• Åtte medlemmer av MC Iceland ble arrester på Gardermoen i begynnelsen av mars, da de kom til Norge for å bli tatt opp i HA etter å ha vært prøvemedlemmer siden 2002.

STØTTEKLUBB: Razziaen var mot MC-klubben Strokers, som er en av Hells Angels' støtteklubber. Foto: Scanpix/AFP PHOTO DDP / PHILIPP GUELLAND
STØTTEKLUBB: Razziaen var mot MC-klubben Strokers, som er en av Hells Angels' støtteklubber. Foto: Scanpix/AFP PHOTO DDP / PHILIPP GUELLAND Vis mer

• I begynnelsen av april ble 25 medlemmer av Hells Angels i utlandet pågrepet i Stavanger og sendt ut av Norge før de fikk deltatt på HA-festen de var på vei til.

• Politiet grep inn og forhindret at HA fikk inngått avtaler slik at de kunne starte en tatoveringsbutikk i Kristiansand.

• Kommunenes Sentralforbund har oppfordret alle kommuner til å erklære kriminelle MC-klubber som uønsket.

• Mange kommuner har begynt med inndragning av klubbmidler og skjenkebevilling.

FORFULGT: - Nå skal politiet isolere oss fra samfunnet, og la samfunnet gjøre jobben for dem. Men det er ingen jobb å gjøre. Vi er en del av samfunnet, sa Jørgensen Høyland (t.h.) fra Hells Angels. Her sammen med Rune Olsgaard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORFULGT: - Nå skal politiet isolere oss fra samfunnet, og la samfunnet gjøre jobben for dem. Men det er ingen jobb å gjøre. Vi er en del av samfunnet, sa Jørgensen Høyland (t.h.) fra Hells Angels. Her sammen med Rune Olsgaard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media