Razzia mot norsk avfallsgigant

I dag aksjonerte Arbeidstilsynet og politiet mot ett av Norges største renovasjonsselskap etter tips om sosial dumping og brudd på arbeidsmiljøloven.

SKAL SJEKKE LØNNINGER: Øystein Eriksen fra Arbeidstilsynet forteller at de kommer til å sjekke arbeidskontrakter, lønnsslipper, timelister, arbeidstid og overtidsgodtgjørelse, for å kontrollere om det er samsvar mellom det som er oppgitt til UDI når det gjelder oppholdstillatelse med rett til å arbeide og det som fremkommer av opplysninger i arbeidsavtalen og på lønnsslipp. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
SKAL SJEKKE LØNNINGER: Øystein Eriksen fra Arbeidstilsynet forteller at de kommer til å sjekke arbeidskontrakter, lønnsslipper, timelister, arbeidstid og overtidsgodtgjørelse, for å kontrollere om det er samsvar mellom det som er oppgitt til UDI når det gjelder oppholdstillatelse med rett til å arbeide og det som fremkommer av opplysninger i arbeidsavtalen og på lønnsslipp. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): 06.00 i dag aksjonerte Arbeidstilsynet og politiet mot Norges største renovasjonsselskap RenoNorden, etter tips om flere mulige brudd på arbeidsmiljøloven.

Selskapet er ett av Skandinavias største og håndterer husholdningsavfallet til over 2,5 millioner innbyggere i Norge, Sverige og Danmark.

- Ingenting å skjule - Vi har ingenting å skjule. De må komme og sjekke de som måtte ønske det. Det er ingen som får dårlig betalt. Det kan jeg garantere, sier rekrutteringsansvarlig ved RenoNorden, Jan Johansen, til Dagbladet.  Arbeidstilsynet har blant annet fått inn tips om uverdige boforhold for østeuropeiske ansatte, manglende arbeidskontrakter og ulovlig overtid. I tillegg har det framkommet påstander om ansatte som har skadet seg under arbeid skal ha mistet jobben.

Grove påstander Dagbladet har snakket med en rekke tidligere RenoNorden-ansatte som forteller om graverende arbeidsforhold hos det norske renovasjonsselskapet. Dette er påstandene som har kommet fram:

• Påstander om uverdige boforhold. De østeuropeiske renovasjonssarbeiderne skal blant annet ha blitt stuet inn under trapper og i en vedbod.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.