Razzia mot pokerklubb i jakt på narkonettverk

Avdekket store kontantstrømmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Bergen gikk natt til fredag til aksjon mot en pokerklubb de mener er et skalkeskjul for omfattende kriminell virksomhet. Tre personer ble pågrepet.

Flere av de rundt ti personene som satt rundt pokerbordet da politiet slo til, ble avhørt på stedet, skriver Bergens Tidende.

Fra før er seks personer siktet, og fem av dem er varetektsfengslet, i et sakskompleks som ifølge avisen skal ha blitt etterforsket siden august.

- Etterforskningen har avdekket store kontantstrømmer, som det blir hevdet er pokerpenger. Vi mener pengene stammer fra narkotikaomsetning, sier politiadvokat Marita Mellingen i Hordaland politidistrikt. Politiet har tidligere beslaglagt 23 kilo hasj.

Ifølge politiet skal pokeruttrykk ha blitt brukt som kodespråk når nettverket har gjort avtaler med kurerer.

- Flere av de involverte er aktive pokerspillere og har vært involvert i klubben både som spillere og på driftssiden. Hos noen av dem har det gått flere millioner kroner inn og ut av bankkonti, som ikke kan forklares med normal inntekt. Vi mener pokerdriften har vært en effektiv kanal for hvitvasking av penger, sier Mellingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer