RAZZIA: Tyske myndigheter har gått til razzia mot et titall lokaler tilhørende bilprodusenten Porsche etter mistanke om svindel med diesel-utslippsdata. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar
RAZZIA: Tyske myndigheter har gått til razzia mot et titall lokaler tilhørende bilprodusenten Porsche etter mistanke om svindel med diesel-utslippsdata. Foto: AP Photo/Gene J. PuskarVis mer

Razzia mot Porsche i Tyskland

Aksjonen ble utført som følge av mistanke om svindel, samt reklamejuks

Tyske myndigheter har gått til razzia mot et titall lokaler tilhørende bilprodusenten Porsche etter mistanke om svindel med diesel-utslippsdata.

Aksjonen ble utført som følge av mistanke om svindel, samt reklamejuks. Porsche har bekreftet at myndighetene har beslaglagt dokumenter, og sier de vil samarbeide fullt ut med etterforskerne.

Rundt 160 politifolk deltok i razziaen som altså ble foretatt i 10 lokaler i Baden-Württemberg og Bayern.

Porsche er et av luksusmerkene i Volkswagen-gruppen, som i 2015 innrømmet å ha fusket med utslippstestene for dieselbiler, slik at de oppfylte utslippsstandardene.

I mars gikk myndighetene på ny til aksjon mot Volkswagen. Tysk påtalemyndighet opplyste da at razziaen ble gjennomført som et ledd i etterforskningen av mistanker om juks med drivstofforbruk og utslippsdata, muligens også markedsmanipulering.

(NTB)