Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Razzia mot Porsche i Tyskland

Aksjonen ble utført som følge av mistanke om svindel, samt reklamejuks

RAZZIA: Tyske myndigheter har gått til razzia mot et titall lokaler tilhørende bilprodusenten Porsche etter mistanke om svindel med diesel-utslippsdata. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar
RAZZIA: Tyske myndigheter har gått til razzia mot et titall lokaler tilhørende bilprodusenten Porsche etter mistanke om svindel med diesel-utslippsdata. Foto: AP Photo/Gene J. Puskar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske myndigheter har gått til razzia mot et titall lokaler tilhørende bilprodusenten Porsche etter mistanke om svindel med diesel-utslippsdata.

Aksjonen ble utført som følge av mistanke om svindel, samt reklamejuks. Porsche har bekreftet at myndighetene har beslaglagt dokumenter, og sier de vil samarbeide fullt ut med etterforskerne.

Rundt 160 politifolk deltok i razziaen som altså ble foretatt i 10 lokaler i Baden-Württemberg og Bayern.

Porsche er et av luksusmerkene i Volkswagen-gruppen, som i 2015 innrømmet å ha fusket med utslippstestene for dieselbiler, slik at de oppfylte utslippsstandardene.

I mars gikk myndighetene på ny til aksjon mot Volkswagen. Tysk påtalemyndighet opplyste da at razziaen ble gjennomført som et ledd i etterforskningen av mistanker om juks med drivstofforbruk og utslippsdata, muligens også markedsmanipulering.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling