BLE UTSATT FOR RAZZIA: Telenors hovedkvarter på Fornebu. Foto: TELENOR
BLE UTSATT FOR RAZZIA: Telenors hovedkvarter på Fornebu. Foto: TELENORVis mer

Razzia mot Telenor

Konkurransentilsynet og ESA troppet opp på Fornebu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Ifølge Dagens IT risikerer Telenor milliardbot.

Både Konkurransetilsynet og ESA undersøker om Telenor kan ha brutt konkurranselovgivningen, i to ulike saker. Tirsdag ble det gjennomført en felles razzia hos selskapet.

Undersøkelsene ble gjennomført i lokalene til Telenor Norge og Telenor ASA på Fornebu, opplyser selskapet selv i en børsmelding.

«Undersøkelsen gjelder mulig misbruk av dominerende stilling og/eller mulig konkurransebegrensende samarbeid i mobilmarkedet. Undersøkelsene gjennomføres med bakgrunn i Artiklene 53 og 54 i EØS-avtalen, og gjelder mobile telekommunikasjonstjenester som tilbys på grossist- og sluttbrukernivå i Norge, herunder tale, SMS, MMS og data, samt mobiltjenester solgt i pakker som inkluderer andre produkter/tjenester», heter det i meldingen.

Samarbeider Telenor understreker at selskapet har strenge interne regler og prosedyrer for overholdelse av lover og regelverk. Selskapet opplyser at det vil samarbeide med myndighetene om kontrollen, slik at den gjennomføres på en mest mulig effektiv måte. Utover dette ønsker ikke Telenor å kommentere saken.

Konkurransetilsynet bekrefter at det ble gjennomført bevissikring hos Telenor.

- Vi mente det var grunnlag for å gå ut og undersøke, men en bevissikring innebærer ikke at foretaket er skyldig i lovbrudd, forteller fungerende juridisk direktør Karin Laastad til NTB.

Uanmeldt Hun opplyser at det Konkurransetilsynets undersøkelser er uavhengige av ESA-undersøkelsene. Tilsynets sak gjelder Telenors virksomhet i mobilmarkedet i Norge, forklarer Laastad.

Bevissikringen tirsdag var godkjent av tingretten, slik det kreves, men ble gjennomført uanmeldt, opplyser tilsynet. Ifølge DN.no startet razziaen i lokalene på Fornebu klokka 9.

Konkurransetilsynet vil starte arbeidet med å gjennomgå eventuelle funn, men opplyser at det er for tidlig å si noe om hvor lang tid dette vil ta.

EØS-avtalen Også EFTAs overvåkingsorgan ESA bekrefter at det er iverksatt undersøkelser.

«EFTAs overvåkingsorgan har grunn til å tro at de aktuelle selskapene kan ha overtrådt konkurransereglene i EØS-avtalen», heter det i en melding. Samtidig understreker ESA at slike undersøkelser ikke nødvendigvis betyr at selskapet er skyldig i konkurransehindrende opptreden.

Telenor-aksjen falt nær 3 prosent på Oslo Børs etter at nyheten ble kjent tirsdag.

(NTB)