RBK-supporteren har våknet

På søndag kunne RBK-supporteren Robert Dyrnes (27) endelig plukke opp telefonen og ringe sin mor Peggy fra Ullevål sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robert Dyrnes har blitt mye bedre, etter at han ble funnet livløs og forslått ved påkjøringsrampen til E18 på Holmen i Asker, ved 04.20-tida natt til torsdag 25. november. Legene konstaterte kraniebrudd og knusningsskader i hjernen, påført Robert gjennom stump vold. I ukevis har han ligget bevisstløs i respirator, og svevde lenge mellom liv og død. Tilstanden forverret seg da han pådro seg lungebetennelse.

Ringte

Gradvis har Dyrnes' tilstand forbedret seg. Legene har kunnet kutte ned på medisinene og respiratorbruken, og Dyrnes har våknet til. Nå ser det ut som om det vil gå bra med 27-åringen.

- Han ringte fra sykehuset søndag, og han har det bra, sier en glad mor, Peggy Dyrnes.

- Han har nok hatt flaks, men han er godt trent og har god fysikk. Det har nok også bidratt til å redde livet hans. Det kan se ut som om Robert klarer seg uten fysiske men, men han blir nok værende på sykehuset en stund til, sier Peggy.

Robert Dyrnes har ikke snakket med sin mor om overfallet.

- Jeg tror ikke han har noen formening om hva som skjedde, eller husker stort av det. Men det må han først og fremst snakke med politiet om, sier Peggy.

Politiet har, siden Robert ble funnet, drevet klappjakt på en drosjesjåfør.

Dyrnes hadde vært på puben Queens i Oslo og sett Rosenborgs Champions League-kamp. Han er ihuga RBK-fan, og hadde på seg RBK-supporterutstyr da han ble funnet.

Ikke meldt seg

Et vitne så at Dyrnes ba en mørkhudet taxisjåfør om å kjøre seg til Asker ved 03.30-tida natt til torsdag 25. november. 45 minutter seinere ble han funnet i veibanen. Hans lommebok og penger var da tatt fra ham. Politiet tror Dyrnes har blitt ranet, utsatt for vold og dumpet. Sjåføren og den mørke drosjebilen er stadig etterlyst. Drosjesjåføren har ikke meldt seg, på tross av gjentatte etterlysninger.

Nå har Asker og Bærum forhørsrett gitt politiet medhold i at alle drosjer i Oslo må gjøre rede for hvor de var den aktuelle natta. Samtlige 1633 vogner må levere såkalte skiftlapper og skiftlogger fra sine taksametere. Fra taksameteret kan politiet lese når drosjen var på jobb, og hvor den befant seg den aktuelle kvelden.

- Det er et omfattende arbeid, sier politiførstebetjent Stig Oma, som leder etterforskningen i saken.
Oma har ti mann i arbeid med å gjennomgå drosjesjåførenes logger.