RCL fosser videre

Ny oppgang for RCL var hovedårsaken til at hovedindeksen på Oslo Børs så vidt sluttet på plussiden tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nok en gang var det RCL som førte an på Oslo Børs. Rederiet var sterkt bidragsytende til at hovedindeksen på Oslo Børs i dag endte på plussiden. Cruise-rederiet nyter fortsatt godt av at aksjemarked er sulteforet på gode nyheter.

Samlet endte totalindeksen opp 0,2 prosent til 1.261,14 poeng, mens hovedindeksen steg 0,15 prosent til 187,28 poeng. Omsetningen på hovedlisten endte på 1.162 millioner kroner.

RCL steg i dag 2,1 prosent til 216,50 kroner. Omsetningen endte på 184 millioner kroner.

Spørsmålet nå er om oppgangen vil vare. Klokken 16.00 ble indeksen for konsumentenes fremtidstro (consumer confidence) i juli. Den viste et overraskende fall til 116,5, mens den var ventet å stige til 118,5. Dette kan være en indikasjon på at menigmann i USA har begynt å bli mer usikker i lys av de seneste månedenes masseoppsigelser, noe som vil være negativt for aksjemarkedet generelt, og konsumavhengige aksjer som RCL spesielt.

Meglerhuset First Securities tok i går ned sin anbefaling på RCL til svak salg med 210 kroner som kursmål. Årsaken er at det fremdeles er få signaler på at prisene skal bli bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer