Reagerer: - Veldig vanskelig

Det nye EU-regelverket som nå forbyr en rekke stoffer i tatoveringsblekk, får bransjefolk til å rase. En uttalelse fra klima- og miljøminister Espen Barth Eide skaper reaksjoner.

NYTT REGELVERK: De nye reglene trådte i kraft 4. januar. Foto: Atle Sveen.
NYTT REGELVERK: De nye reglene trådte i kraft 4. januar. Foto: Atle Sveen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Christina Andersen er en av mange som nå frykter at livsgrunnlaget hennes har gått tapt, som følge av det nye felles europeiske regelverket.

Andersen er tatovør og daglig leder på Carbon Ink Tattoo i Brumunddal og er spesialisert innenfor fargetatovering og cover-ups.

Det nye regelverket innebærer at 4000 kjemikalier, som regnes som kreftframkallende, nå blir forbudt i tatoveringsblekk. Det til tross for at en studie utført av European Chemicals Agency (ECHA) ikke finner bevis for at innholdet er kreftframkallende, ifølge Andersen.

- Yrkesforbud

I realiteten betyr det at alt av tatoveringsblekk nå forbys fordi regelverket også inneholder restriksjoner på tilsetningsstoffer og verdigrenser, på for eksempel mengde alkohol.

- For meg betyr det yrkesforbud. Det går utover inntekten min og fratar meg muligheten til å utøve yrket mitt, kunsten min, sier Andersen til Dagbladet.

- Som artist og arbeider er dette veldig vanskelig, legger hun til.

Andersen går under artistnavnet Christina Colour, som gjenspeiler nettopp det hun brenner for - farger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.