Reagerer: - Får da være grenser

Den tidligere kompanirekrutten kommer med klar tale til årets deltakere.

ETTERLYSER GLEDE: Julian Rassat savner å se latter og glede blant årets kjendiser. Foto: Matti Bernitz / TV 2
ETTERLYSER GLEDE: Julian Rassat savner å se latter og glede blant årets kjendiser. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Det er liten tvil om at flere av årets «Kompani Lauritzen»-deltakere synes livet i militæret er mer utfordrende enn de kanskje hadde forestilt seg.

Det blir tårevått da deltakerne skal få sin første tilbakemelding i Kompani Lauritzen. Video: TV 2. Vis mer

Flere av deltakerne har tatt til tårene, og i episoden forrige lørdag reagerte Carina Dahl (37) med ønske om å trekke seg fra programmet, etter å ha fått tilsnakk fra fenriken.

Overfor TV 2 fortalte artisten at hun allerede var i en følsom og stresset situasjon inne på Setnesmoen.

- Det skal så lite til når man er en i sårbar situasjon. Man må hele tiden være «på». Man får kjeft og blir pisket rundt. Det skal så lite til før tårene presser på, og når du er i en situasjon hvor du på en måte ikke får bestemme over egen kropp, fikk det rett og slett begeret til å renne over, uttalte hun.

ÅTTE: Carina Dahl er kompanirekrutt 8 i det populære TV-programmet. Foto: Matti Bernitz/TV 2
ÅTTE: Carina Dahl er kompanirekrutt 8 i det populære TV-programmet. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Dagbladet har forelagt avsnittet til Carina Dahl.

Savner én ting

Julian Rassat (23) var deltaker i fjorårets «Kompani Lauritzen: Tropp 1», hvor deltakerne skulle gjennomgå et tre uker langt militærregime på Setnesmoen leir.

Rassat gjorde seg bemerket for sin positive og joviale holdning, og har selv lagt merke til den litt dystre stemninga under årets «Kompani Lauritzen»-sesong.

- Jeg har sett årets sesong, og jeg liker godt «Kompani Lauritzen» som konsept, men jeg savner å se litt latter og humor! Det er mye grining, fokus på negative ting, og mye sutring der inne nå, forteller han når Dagbladet slår på tråden.

Agnete Husebye blir pinlig berørt da hun og flere av de andre rekruttene får en lærepenge i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Vis mer

Rassat legger til at han tror mye av årsaken til at smilet sitter langt inne hos årets deltakere, er at de trolig hadde andre forventninger i forkant av deltakelsen.

- Det er en brå overgang fra det sivile liv til Forsvaret, men jeg hadde kanskje trodd at de var begynt å bli vant til det etter hvert som ukene gikk? Nei, de må senke skuldrene, dra en vits og smile mer.

MYE OPPMERKSOMHET: Julian Rassat har fått mye oppmerksomhet etter «Kompani Lauritzen: Tropp 1». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MYE OPPMERKSOMHET: Julian Rassat har fått mye oppmerksomhet etter «Kompani Lauritzen: Tropp 1». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Dysterhetens dal

23-åringen understreker at han ikke ønsker å «arrestere» folk, og sier han mener det selvfølgelig skal være høyde for å få være som man er og reagere som man gjør.

- Men det får da være grenser. De må prøve å få humøret opp - det har jeg enda til gode å se.

Rassat mener deltakerne har fått en unik mulighet ved å få være med i programmet.

- Det handler om å gripe den muligheten. Jeg kan aldri tenke meg at noen har tvunget dem til å takke ja, men slik framstår det litt nå – langt nede i dysterhetens dal.

Sa opp jobben sin

Unggutten fra Fredrikstad forteller at han fortsatt sitter igjen med gode minner og opplevelser etter sin egen deltakelse, men trekker fram det enestående samholdet mellom deltakerne som det som utpeker seg mest.

Det er noe han ikke har opplevd verken før eller siden.

Obersvante seere kunne i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» skimte en aldri så liten spoiler. Video: TV 2 Vis mer

- Vi var i samme båt, og gikk igjennom den opplevelsen sammen. Jeg har utelukkende bare positive ting å si om både deltakerne fra «Tropp 1» og befalet som var med oss. Jeg har lært utrolig mye om meg selv og hva jeg vil framover.

I etterkant av deltakelsen har han derfor sluttet i jobben sin som fisker, og skal nå prøve seg på andre prosjekter.

- Jeg slutta i jobben min. For meg handlet det om å kaste seg ut i det ukjente. Det er jeg ikke så redd for å gjøre. Enten går det bra - eller så blir det en bra historie ut av det, forteller Rassat lattermildt.

- Skal være tøft

Pressesjef i TV2, Jan-Petter Dahl, er uenig med Rassat at det bare er fokus på det negative blant deltakerne i serien.

- «Kompani Lauritzen» skal være tøft, der deltakerne må ut av komfortsonen og utfordres både fysisk og mentalt. Da er det naturlig og forventet at det blir mye følelser, og at flere av deltakerne sliter med motivasjonen og gir klart uttrykk for dette, sier han til Dagbladet.

- Også i årets sesong mener vi at vi byr på hele spekteret av følelser. Det er både gråt, latter, humor og severdige øyeblikk, noe også de gode seertallene reflekterer, legger han til.

Dahl forklarer at deltakerne blir nøye brifet i forkant av innspillingen, og slik forberedes på at det kommer til å bli hardt og krevende.

- Likevel opplever vi at intensiteten og totalbelastningen over å være i et militært regime døgnet rundt kommer som et sjokk for mange. Det er mentalt krevende og vanskelig å forestille seg før man er midt oppi det selv.

Tilbakemeldingene fra årets deltakerne har til tross for dette i all hovedsak vært positive, ifølge Dahl.

Videre understreker han at all deltakelse i «Kompani Lauritzen» er 100 prosent frivillig, og at ingen tvinges til å delta.

Fire ute

Forrige lørdag markerte slutten på rekruttperioden for deltakerne i «Kompani Lauritzen».

Vendela Kirsebom (56) har trakk seg fra konkurransen tidligere den uka, mens Ingrid Halstensen (35), Thomas Hayes (26) og Christopher Robin Omdahl (31) røk ut i sesongens første dimmekamp.

De resterende ti kjendisene kunne derimot ta av seg rekruttnummeret sitt, og endelig kalle seg «kompaniaspiranter».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer