Reagerer på abort-påstander

Drapstiltalte Gamal Hoseins forsvarer reagerer på udokumenterte påstander i retten om at kona Gry spontanaborterte i Israel og at Gamals nevø skulle være faren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamal Hosein (37) er tiltalt for å ha tatt livet av kona Gry (28) ved å kvele henne i parets grill- og videokiosk i Skien lørdag 13. januar i fjor. Gry ble funnet i Porsgrunnselva 6. mars i fjor, uten at rettsmedisinerne kunne fastslå en sikker dødsårsak.

Etterforskerne mener at drapsmotivet handler om sjalusi og ære, ved at Gry skal ha hatt et forhold til en nå 17 år gammel nevø av Gamal Hosein i Israel.

Gråt i retten

Under andre dag av rettssaken i Skien og Porsgrunn tingrett spurte aktor, statsadvokat Kjetil Omholt om Gamal Hosein hadde hørt at Gry skulle ha hatt en spontanabort i Israel mens han selv var i Norge, og at Gamals yngre nevø skulle være faren.

- Påstanden er helt uforståelig. Jeg har aldri hørt noe om det før etterforskeren dro det fram i et avhør. Det er helt uforståelig, for hun brukte spiral, sa Hosein, som kort tid etter måtte tørke flere tårer.

Sverter minnet

Gamal Hoseins forsvarer, advokat John Christian Elden, mener at spørsmålet var ufint:

- Det er en løs påstand som overhodet ikke er dokumentert. Aktor refererte til et vitne som hevder å ha hørt noe fra en tredjeperson. Det er mildt sagt spenstig av påtalemyndigheten å trekke dette fram, sier Elden til NTB.

- Hvilken betydning har disse påstandene for saken?

- Det eneste påtalemyndigheten oppnår er å sverte avdødes minne. Gamal Hosein tok det selv tungt at et slikt udokumentert rykte ble trukket fram, sier Elden.

Telefon for 13.000

Aktoratet kjørte tobarnsfaren Hosein kraftig på kona Grys påståtte forhold til nevøen i Israel. Sentralt sto Grys mobiltelefon som mannen ikke visste noe om.

Fra denne ble det i løpet av 45 dager etter at paret kom tilbake til Norge i desember 2000 ringt over 2.000 samtaler for totalt 13.000 kroner på kontantkort. I snitt var det 13 daglige anrop mellom Grys hemmelige mobiltelefon og vennen i Israel disse 45 dagene.

- Er det ikke merkelig at du ikke har merket noe til dette, ville aktor vite. Gamal Hosein fastholdt at han ikke kjente til telefonen, og han hadde ingen forklaring på hvordan kona hadde klart å ringe for så mye når han selv styrte det aller meste av parets økonomi.

Klesvask og negler

Gamal Hosein ble presset, men fastholdt at forholdet mellom ham og kona var godt, og han gjentok flere ganger at Gry var godt likt også av hans familie og deres venner i Israel, hvor paret bodde fra 1996 til 2000, atskilt i totalt 11 måneder under Gamal Hoseins reiser til Norge.

I rekken av indisier spurte statsadvokaten om hvorfor det var nyvasket tøy i vaskemaskinen hjemme hos familien Hosein søndag 14. januar i fjor, dagen etter at Gry forsvant. Han spurte også om hvorfor Gamal hadde klippet neglene den natten han kom hjem fra gatekjøkkenet.

- Fordi neglene var lange, svarte Hosein.

Normalt familieliv

Under krysseksaminasjonen fra forsvarer Elden og medforsvarer Karen Forbrigd, fikk Gamal Hosein mer uforstyrret tegne et bilde av et normalt og greit fungerende familieliv.

Hosein ville i teorien ikke ha noe problem med en eventuell skilsmisse dersom et forhold ikke fungerte, det var ikke noe problem at Gry var kristen og han selv muslim, og familien Hosein har i Israel valgt å bosette seg i et israelsk område og forholde seg til staten Israels lover og normer.

For Elden er det et poeng at gjennom 27 avhør over 220-250 timer, står det kun to uoverensstemmelser tilbake i forklaringene. Begge handler ifølge forsvareren kun om manglende ordforståelse.

  • Torsdag fortsetter rettssaken mot den drapstiltalte tobarnsfaren med befaring.

    (NTB)

DAG TO: Drapssiktede Gamal Hosein på vei inn til andre dag av retssaken mot ham.