Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på avlytting av Dungs familie

Politiet satt opp mobilbasestasjon ved familiens hjem.

BLE AVLYTTET: Politiet pågrep ektemannen til den savnede Dung Tran Larsen. Også hans foreldre og bror ble pågrepet. Her ankommer likhunder til huset.
Foto: Marit Hommedal/SCANPIX
BLE AVLYTTET: Politiet pågrep ektemannen til den savnede Dung Tran Larsen. Også hans foreldre og bror ble pågrepet. Her ankommer likhunder til huset. Foto: Marit Hommedal/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Både Advokatforeningen og Datatilsynet reagerer på metoden politiet har brukt ved avlytting av familien til Dung Tran Larsen i Bergen.


Bergens Tidende skriver at avlytting ble svært sentralt i etterforskningen etter at de fire familiemedlemmene var løslatt høsten 2007 og ikke ville forklare seg videre for politiet.

Problemet var at fasttelefonen sjelden var i bruk, og politiet visste ikke hvilke mobilnumre familien brukte.

Politiet fikk derfor satt opp en mobil basestasjon for mobiltelefoner. Denne basestasjonen fungerer slik at den forstyrrer signalene til den ordinære basestasjonen og tvinger mobiltrafikken inn til seg selv. Den mobile basestasjonen kan flyttes til et område som er viktig for etterforskningen, og dermed får politiet et begrenset utvalg telefonnumre som de kan finne ut hvem som bruker.

Deretter må politiet få tillatelse til å avlytte mistenkelige numre.

Politiet fanget blant annet opp samtaler mellom familien og advokat Frode Skogvold, som representerer Dungs ektemann.

Advokaten reagerer på dette og sier han vil anmelde det til Spesialenheten for politisaker. Han får støtte fra Advokatforeningen.

Også Datatilsynet er skeptisk til politiets avlyttingsmetode, både ut fra personvernhensyn og fordi en slik mobil basestasjon kan skape tekniske problemer for dem som skal ringe i området.

Leder for Dung-etterforskningen, politiinspektør Tore Salvesen, vil ikke kommentere avlyttingen.

(NTB)

BERGEN 20070803:
Thi Phuong Dung Tran Larsen (22) forsvant fra sitt hjem i Loddefjord i Bergen 14 juli i år.
Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT
BERGEN 20070803: Thi Phuong Dung Tran Larsen (22) forsvant fra sitt hjem i Loddefjord i Bergen 14 juli i år. Foto: Politiet / SCANPIX / HAND OUT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling