- DEMOKRATISK: Forsvarsminister Espen Barth Eide sier at han håper at det blir vanlig med demonstrasjoner i Afghanistan også.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- DEMOKRATISK: Forsvarsminister Espen Barth Eide sier at han håper at det blir vanlig med demonstrasjoner i Afghanistan også. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Reagerer på bilder av døde soldater

Forsvarsminister Espen Barth Eide synes det er viktig at alle får si sin mening, men liker ikke virkemidlene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Forsvarsminister Espen Barth Eide var i dag på Gardermoen for å ønske 350 norske soldater velkommen hjem fra Afghanistan. Omtrent samtidig samlet folk seg for en demonstrasjon mot den norske innsatsen utenfor Stortinget.

- Jeg er helt komfortabel med at de som er i mot den norske innsatsen i Afghanistan får ytre sin mening, men jeg reagerer på virkemidlene de bruker for å få fram sin mening, sier Barth Eide til Dagbladet.

De virkemidlene han reagerer mest på er bilder av døde soldater.

- Flere av soldatene som har vært og er i Afghanistan kjenner soldatene på bildene, det er tøft for dem. Det er viktig å huske at det er regjeringen, og ikke den enkelte soldat som har bestemt at det skal være norske styrker i Afghanistan, sier Barth Eide.

Han håper at det blir blir vanlig med demonstrasjoner i Afghanistan også.

- Jeg synes at det er bra at folk gir uttrykk for egne meninger, slik skal det være i et demokrati. Det er jo det vi kjemper for i Afghanistan også.

KOM HJEM: Norske Afgahnistan-soldater fikk i dag medalje etter endt innsats. Forsvarsminister Espen Barth Eide ønsket soldatene velkommen hjem. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KOM HJEM: Norske Afgahnistan-soldater fikk i dag medalje etter endt innsats. Forsvarsminister Espen Barth Eide ønsket soldatene velkommen hjem. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer