Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på denne invitasjonen til dommedagsmøte

- Gir destruktive assosiasjoner, sier Jan Bøhler (Ap). - En bommert. Dårlig design, sier Islam Net.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Alle tenker på det samme når de ser denne plakaten. Store røykskyer rundt skyskrapere gir destruktive assosiasjoner, sier stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Jan Bøhler.

Plakaten Bøhler refererer til reklamerer for et foredrag den amerikanske muslimen Yusha Evans skal holde i moskeen på Stovner førstkommende fredag. Arrangør er Islam Net som sier dette er et inspirasjonsforedrag for unge muslimer om dommedag.

Under tittelen «End of days. The hour is closer than you think» - på norsk noe sånt som «Dagenes ende. Timen er nærmere en du forestiller deg» - poserer Evans på en talerstol. I bakgrunnen står ruvende bygninger i brann.

- Muslimer reagerer - Det er andre som gjorde meg oppmerksom på plakaten, men jeg har sett denne plakaten henge i mitt nærmiljø i Groruddalen. Folk har reagert på den. Vanlige muslimer reagerer veldig på dette, sier Bøhler.

Leder Fahad Qureshi i Islam Net synes ikke Dagbladet bør gjøre dette til en sak.

- Jeg har ringt Jan Bøhler og fortalt ham at plakaten er et resultat av tilfeldig design. Det var ikke meningen at den skulle gi slike assosiasjoner. Meningen er at den skal illustrere dommedag som er tema for foredraget. Å vise at denne verden vil ta slutt. Plakaten var en bommert. Dårlig design. Det er alt. Dere burde heller skrive om det positive ved arrangementet, sier Qureshi.

Han understreker at foredragsholderen Yusha Evans tar avstand fra alle terrorgrupper og all terrorideologi.

Jan Bøhler sier han ikke har inngående kjennskap til hva Evans står for. Det var plakaten han reagerte på.

- Positivt - Jeg sitter i ei gruppe hvor folk fra flere moskemiljøer også er med. Vi jobber med å forebygge radikalisering. Unge som kan bli rekruttert til Syria og IS er et aktuelt tema i Groruddalen for tida. Da jeg så denne plakaten om arrangementet på Stovner, tenkte jeg at dette er ikke det vi har behov for i Groruddalen nå, sier Ap-politikeren.

Bøhler understreker at han synes det er bra at Islam Net-lederen ringte ham for å forklare plakaten.

- Det er positivt at han tok kontakt og fint at han ønsker å være i dialog framover. Han sier plakaten er et resultat av tilfeldigheter, og det kan jo være. Jeg synes likevel det vitner om dårlig skjønn, sier Jan Bøler.

Islam Net understreker at de aldri har trykket opp plakaten og hengt den opp på offentlige steder. De har utelukkende lagt den ut på sin hjemeside. I den grad den har vært oppslag på vegger eller stolper, må det være et resultat av at noen har printet den ut fra nettet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med foredragsholder Yusha Evans.

VEKKER REAKSJONER: Slik inviterer Islam Net til foredrag i Stovner moske på fredag.
VEKKER REAKSJONER: Slik inviterer Islam Net til foredrag i Stovner moske på fredag. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media