Friluftsliv:

Reagerer på dette

Brukt toalettpapir har blitt et stort problem i Bymarka i Trondheim, forteller Kjersti Braathen, som nesten har sluttet å gå enkelte steder i nærmiljøet.

DOPAPIR: Problemet med at folk kaster fra seg dopapir i Bymarka i Trondheim har de siste åra eskalert, forteller Kjersti Braathen. Foto: Privat
DOPAPIR: Problemet med at folk kaster fra seg dopapir i Bymarka i Trondheim har de siste åra eskalert, forteller Kjersti Braathen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er åpenbart et behov for litt voksenopplæring, sier Kjersti Braathen til Dagbladet.

Braathen tilbrakte søndagen i Bymarka i Trondheim sammen med barna, der de skulle finne ti orienteringsposter. Opplevelsen ble noe forringet av biter med brukt toalettpapir som lå strødd blant busker og kratt - i det hun beskriver som barnevennlig avstand til turstien.

Det resulterte i et debattinnlegg hos Midtnorsk debatt, der hun kommer med råd til andre turgåere som må på do ute i naturen.

- Problemet har eskalert

- Det er ikke første gang jeg ser dette - problemet har eskalert. Det har aldri vært så ille som nå. Det er stygt, uhygienisk og ugreit, sier Braathen.

Hun bor selv i Bymarka, ved et vann der folk fra hele byen kommer for å bade i sommerhalvåret. Rundt vannet gjør folk sitt fornødne over en lav sko, forteller hun, selv om det ikke er langt til nærmeste offentlige toalett.

- Vi som bor her har nesten slutta å gå dit. Det ødelegger opplevelsen.

Braathen tror og håper at det handler om uvitenhet - at en del nylig har oppdaget naturen og begynt å benytte seg av den, men ikke vet hvordan man bør oppføre seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer