Eksamen og coronaviruset

Reagerer på eksamen-svar: - Skummel ordlyd

Kunnskapsdepartementet lover å snu hver stein for privatistene, men sier det er vanskelig å gi hundre prosent garanti for gjennomføringen av eksamen.

HÅPER PÅ DET BESTE: Det er fortsatt uvisst hvordan eksamensavviklingen blir for privatistene. Annika Loddengaard sliter med motivasjonen i den usikre tiden, men håper på det beste: at hun får avlegge alle eksamenene hun er oppmeldt til. Foto: Privat
HÅPER PÅ DET BESTE: Det er fortsatt uvisst hvordan eksamensavviklingen blir for privatistene. Annika Loddengaard sliter med motivasjonen i den usikre tiden, men håper på det beste: at hun får avlegge alle eksamenene hun er oppmeldt til. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg blir litt demotivert, egentlig, og har vel gjort alt mulig annet enn å lese.

Det sier 25 år gamle Annika Loddengaard til Dagbladet.

Lillehammer-kvinnen er privatist, og har i vår meldt seg opptil seks eksamener for å oppnå karakterene hun trenger for å komme inn på drømmestudiet.

En av eksamenene, norsk muntlig, skulle hun ha avlagt lørdag. Kommende fredag skulle hun ha blitt hørt i samfunnsfag.

Men 31. mars fikk Loddengaard - som resten av privatistene i Oslo - beskjed om at alle eksamener i april er avlyst på grunn av coronautbruddet. Det var uvisst om disse eksamenene kunne gjennomføres seinere på våren.

8. april lovte imidlertid kunnskapsminister Guri Melby (V) hos NRK at alle privatister skal få ta eksamen innen opptaket til høyere utdanning.

Men med mai halvannen uke unna vet landets tusenvis av privatister fortsatt ikke når de skal avlegge eksamen, hvor de skal møte opp, eller hvordan eksamen blir gjennomført.

Det tærer på, forteller flere som Dagbladet har snakket med.

Etterlyser avgjørelse

- Jeg skulle ønske at jeg hadde fått bekreftet: ja, du skal møte opp på eksamen den og den datoen, sier Annika Loddengaard, som har tatt fag ved privatskolen Sonans det siste halvåret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer