Tom Hagens formue

Reagerer på ektepakten

Ektepakten gir Anne-Elisabeth Hagen krav på småpenger sammenliknet med Tom Hagens milliardformue. Advokat Mette Yvonne Larsen reagerer særlig på en endring og en klausul.

MULIG BESLAG: Tirsdag kveld, samme dag som politiet pågrep milliardær Tom Hagen, ble gjenstander fraktet ut av huset hans på Lørenskog. Video: Liereng / Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble Tom Hagen pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant for halvannet år siden. Hagen stiller seg uforstående til siktelsen, og nekter straffskyld.

Ektepakten mellom Tom og Anne-Elisabeth Hagen gir sistnevnte krav på småpenger i forhold til Tom Hagens milliardformue ved en eventuell skilsmisse.

Samtidig ville Anne-Elisabeth Hagen hatt muligheten til å prøve fordelingen av verdiene for en domstol. Ekteskapslovens paragraf 46 annet ledd åpner for at en avtale kan settes til side dersom den vil virke urimelig overfor en av partene.

- Jeg tenker at Anne-Elisabeth Hagen ville ha hatt en meget god sak, sier advokat Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.

Mulig motiv

Politiadvokat i Øst politidistrikt, Åse Kjustad Eriksson, opplyser at politiet ikke ønsker å kommentere hva de mener at kan ha vært Hagens motiv.

Bistandsadvokat Gard Andre Lier åpner for at ektepakten kan være med på å forklare saken.

- Om ektepakten har vært urimelig, blir et sidespor jeg ikke kommer til å ta opp. Den kan være med på å forklare saken, og hva som kan være et tenkelig motiv. Men det er ikke min rolle å bevise noe i denne saken, sier Lier til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer