Reagerer på endring: - For seint

Fullvaksinerte Caroline Roland (28) måtte på karantenehotell i mai. Hun mener dagens regelendring kom for seint.

ETTERREGISTRERING: Caroline Roland (28) er glad for at vaksinen hennes nå blir godkjent. Likevel synes hun det kommer alt for seint. Foto: Privat
ETTERREGISTRERING: Caroline Roland (28) er glad for at vaksinen hennes nå blir godkjent. Likevel synes hun det kommer alt for seint. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge åpner for å etterregistrere coronavaksiner som er tatt i utlandet.

Det betyr at personer som er vaksinert i utlandet nå vil få etterregistrert vaksinen, få grønt coronasertifikat og dermed få unntak fra, eller forkortet innreisekarantene, skriver helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

- Skuffende

Det synes Caroline Roland (28) er på tide.

- Det er skuffende at norske myndigheter fram til nå ikke har villet tro på norske borgere i utlandet som sier de har fått vaksine. Systemet i USA fungerer slik at du bare får en lapp ved endt vaksinasjon. Sånn er det bare, forteller Roland til Dagbladet.

Roland (28) har nylig kommet hjem fra USA hvor hun har fullført en master. Hun var fullvaksinert da hun ankom Gardermoen i slutten av mai. Hun er en av de som synes det er veldig bra at man nå kan etterregistrere vaksiner fra utlandet. Hun synes likevel det kommer altfor seint.

Tidkrevende

- Grunnen til at dette ikke har vært åpnet for tidligere, er at det har tatt noe tid å utvikle en egen variabel i SYSVAK for vaksiner som er satt i utlandet, samt å få på plass retningslinjer for selve etterregistreringen, sier statssekretær i helsedepartementet Erlend Svardal Bøe til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer