Reagerer på Ernas intensiv-påstander

- Dersom man legger til grunn den virkelighetsforståelsen som Erna Solberg representerer, da sier man til fagfolk at dere ikke oppfatter situasjonen korrekt, sier overlege og leder i Norsk anestesiologisk forening, Jon Henrik Laake til Dagbladet.

FÅR REAKSJONER: Leder i Norsk anestesiologisk forening reagerer på Erna Solbergs uttalelser om intensivkapasiteten i Norge. Foto: Lise Åserud / NTB
FÅR REAKSJONER: Leder i Norsk anestesiologisk forening reagerer på Erna Solbergs uttalelser om intensivkapasiteten i Norge. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Knappheten på intensivplasser i Norge fører til at man ikke får gjennomført flere planlagte operasjoner. Og det er uten en pandemi på toppen. Dette har vært påpekt i årevis, sier Jon Henrik Laake til Dagbladet.

Laake er overlege ved Akuttklinikken ved Oslo universitetssykehus, avdeling Rikshospitalet, og er leder i Norsk anestesiologisk forening.

Han reagerer på flere av Erna Solbergs uttalelser til Dagbladet om landets intensivkapasitet.

- Den virkeligheten Solberg representerer, deles kanskje av individer på høyt administrativt nivå, men ikke på nivået til fagpersoner som skal gjøre jobben, sier han til Dagbladet.

- Snu på ressursene

- Vi har ikke et helsevesen hvor vi har mange ressurser vi ikke bruker i det ordinære - vi må bli flinkere til å snu rundt på ressursene. Spørsmålet er da om det er intensivkapasiteten som er det viktigste for norsk helsevesen å utbedre.

Det var blant statsministerens ord til Dagbladet ett år etter at pandemien stengte Norge ned og intensivkapasitet ble et mye diskutert tema.

I løpet av det siste året har ingenting skjedd med Norges intensivkapasitet, noe som har blitt gjenstand for mye kritikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer