Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på Facebook-bilder av øldrikkende politikere

- Ufint, sier ordfører Rita Ottervik.

REAGERER:Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, reagerer kraftig på de publiserte Facebook-bildene fra sydenturen hun arrangerte. Foto: Ned Alley / Scanpix
REAGERER:Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, reagerer kraftig på de publiserte Facebook-bildene fra sydenturen hun arrangerte. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun henger ut sine kolleger. Det er ufint, sier Trondheims ordfører Rita Ottervik til Adresseavisen. Formannskapet i Trondheim er på en fem dagers studietur til Spania, der de blant annet skal studere byutvikling i Bilbao.

Høyres kommunalråd Merethe Ranum har under turen lagt ut bilder på Facebook som viser politikerkolleger som tar en øl, eller som sover på bussen.

Bildene er ledsaget av ironiske kommentarer, men det som var humoristisk ment ble ikke oppfattet sånn av dem som er på bildene. Både Rita Ottervik og andre politikere reagerer på bildene som er lagt ut, og at studieturen feilaktig blir framstilt som en heisatur.

- Dette er tredje gangen i løpet av min tid som ordfører at jeg tar formannskapet med på en slik tur, og dette er den absolutt mest disiplinerte gjengen jeg har hatt med, sier Ottervik. Hun har allerede tatt opp saken med Ranum.

Beklager Merethe Ranum (H) sier hennes kommentarer var ironisk ment, og et forsøk på å vise at politikere har humor.

Etter at Adresseavisen tok kontakt, la kommunalråden ut en unnskyldning på Facebook: «Det har dessverre kommet negative reaksjoner på de bildene og kommentarene jeg har lagt ut fra turen. Jeg er veldig lei for det. Mitt forsøk på å bruke humor var åpenbart ikke vellykket».

Hennes politikerkolleger var ikke spurt eller informert før bildene og kommentarene ble publisert på Facebook.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media