Utenlandsstudenter

Reagerer på Helsedirektoratets bruk av PR-byrå: - De har jo 673 ansatte

Helsedirektoratet leide inn PR-byrå til å utvikle kommunikasjonsstrategi om godkjenning av utdanningen til norske studenter i utlandet.

UTENLANDSSTUDENTENE: Helsedirektoratet brukte halvannen million kroner for å lage en kommunikasjonsstrategi for utenlandsstudentene etter at psykologistudentene i Ungarn i fjor høst ble nektet autorisasjon i Norge. Foto: Maria Skarpaas Andersen
UTENLANDSSTUDENTENE: Helsedirektoratet brukte halvannen million kroner for å lage en kommunikasjonsstrategi for utenlandsstudentene etter at psykologistudentene i Ungarn i fjor høst ble nektet autorisasjon i Norge. Foto: Maria Skarpaas Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den økonomiske rammen var 1,5 millioner kroner for fem ukers arbeid.

Stortingspolitikerne stiller seg undrende til at ikke oppgaven kunne løses av Helsedirektoratets stab på 673 ansatte, hvorav 10 jobber i kommunikasjonsavdelingen.

Utenlandsstudenter

I anbudsbrevet heter det:

«Helsedirektoratet har siden januar 2016 integrert Statens autorisasjonskontor for helsepersonell ytterligere i virksomheten og det pågår et arbeid for å profesjonalisere autorisasjonsområdet slik at målgruppene blir ivaretatt på en god måte.

I offentligheten blir dette området ofte omtalt pga. enkeltsaker der for eksempel studenter som har studert i utlandet ikke får autorisasjon i Norge. For eksempel: Ungarn-psykologene, Polen-legene og Australia-sykepleierne»

Anbudsbrevet er gjengitt i sin helhet i faktaboksen nederst i denne saken.

Fire byråer

Dagbladet har skrevet om situasjonen for de norske psykologistudentene i Budapest. 160 nåværende og tidligere studenter har klaget Norge inn for ESA fordi utdanningen deres ikke godkjennes.

Medlemmer i Stortingets helse- og omsorgskomité har lest brevet der Helsedirektoratet i november i fjor ba om tilbud på bistand til PR- og kommunikasjonstjenester fra First House, Wergeland Apenes, Gambit og Arve Paulsen kommunikasjon. Gambit fikk oppdraget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer