Reagerer på kontantstøtte-utspill

Lederen av Ressurssenter for pakistanske barn, Aslam Ahsan, kjøper ikke Vidar Kleppes argument om at innvandrerkvinner kommer til å føde flere barn for å få mer kontantstøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- At personer fra fremmede kulturer vil masseprodusere flere barn for å få penger, tar jeg avstand fra. I dag har vi ordninger som barselpenger og barnetrygd, og det utgjør en stor sum, men det har da ikke stimulert innvandrerkvinner til å gå konstant gravide. Det er en fullstendig ulogisk tankegang, sier Ahsan til NTB.

Han uttrykker også frustrasjon over at Kleppe kommer med sitt utspill som enkeltperson, uten at selve partiets holdning til saken kommer fram.

- I svært mange saker har Fremskrittspartiet kjørt knallhardt på at innvandrere ikke skal særbehandles. Kleppes utspill om at personer med utenlandsk statsborgerskap og dobbelt statsborgerskap skal utelukkes fra kontantstøtten, viser at partiet ikke har noen fastlagt ideologi når det gjelder innvandrere. Det ser ut til å være fritt fram på dette området, sier Ahsan.

- Enkeltpersoner gjør det de gjør, men når en nestleder i et så stort parti som Fremskrittspartiet går ut med et slik budskap, så oppfatter jeg det som svært alvorlig. Hva skal man egentlig forholde seg til, fortsetter han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer