Reagerer på lensmann: - Han var veldig nervøs

Svein Jemtland sier det var en lettelse å bli pågrepet og at han takket politiet i avhør.

NEKTER FOR RØMNINGSFORSØK: Svein Jemtland ble pågrepet 12. januar i fjor. Ifølge tidligere Ringsaker-lensmann Terje Krogstad, som pågrep ham, forsøkte Jemtland å rømme. Jemtland nekter for det, og sier han ble lettet over å bli pågrepet. Foto: Christian Roth Christensen og privat
NEKTER FOR RØMNINGSFORSØK: Svein Jemtland ble pågrepet 12. januar i fjor. Ifølge tidligere Ringsaker-lensmann Terje Krogstad, som pågrep ham, forsøkte Jemtland å rømme. Jemtland nekter for det, og sier han ble lettet over å bli pågrepet. Foto: Christian Roth Christensen og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(HAMAR) Dagbladet: Statsadvokat Iris Storås spurte i dag ut Svein Jemtland om perioden etter at han hadde skutt kona Janne Jemtland (36) og dumpet liket hennes i Glomma mot slutten av romjula 2017 og på begynnelsen av 2018.

48-åringen ble pågrepet 12. januar, først to uker etter at skuddet falt ved parets hjem i Brumunddal.

I løpet av de to ukene la han ned en stor innsats for å skjule spor. I tillegg forledet han politi og hele lokalsamfunnet og iverksatte en stor leteaksjon. Han førte også et dobbeltspill overfor venner og øvrig familie.

- Brenner under føttene

Jemtland holdt på med å skjule spor fram til og med dagen han ble pågrepet. Ifølge han lånte han bilen til en kompis for å frakte liket av kona til Glomma omkring åtte mil unna parets hjem. 12. januar kjørte han hjem til denne kompisen for å hente plast han hadde brukt til å pakke inn liket.

Deretter kjørte han, i en leiebil lagt ut for av politiet, kjører han i tre mil til Vallset i Hedmark for å brenne plasten.

- Det brenner under føttene dine, Svein Jemtland, og du gjorde dette? spør statsadvokat Iris Storås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer