Reagerer på Molde-ordførers Oslo-kritikk

- Usmakelig, sier Raymond Johansen.

REAGERER: Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Heiko Junge / NTB
REAGERER: Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ordfører Torgeir Dahl i Molde sier i dag til VG at han mener Oslo ikke gjør en god nok jobb med coronahåndteringen, og at det går ut over andre kommuner at Oslo nå igjen har stigende smittetrend.

- Det ser ut til at Oslo aldri får kontroll på smitten. Jeg merker meg at det stadig er et høyt smittetrykk i Oslo, som forplanter seg ut i landet, sier han til avisa.

Fredag ble det registrert 245 nye coronasmittede i Oslo. Det er det høyeste smittetallet på ett døgn i hovedstaden siden pandemien startet. Lørdag var tallet 138 nye coronasmittede, som er nesten dobbelt så mange som lørdag uka før.

Det er varslet en pressekonfranse om skjerpede tiltak i hovedstaden klokka 18.00 i ettermiddag.

- Usmakelig

Utspillet fra Molde-ordføreren har blitt møtt av sterke reaksjoner.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen sier til NRK at han synes ordfører Dahls utspill er usmakelig, og kaller det et angrep på Oslos befolkning.

- Torgeir Dahl burde benytte anledningen til å takke Oslo-folk for den innsatsen de har gjort og den tiltaksbyrden de har båret, for å bremse smittespredning til resten av landet, sier Johansen til NRK.

Også ordføreren i Ålesund reagerer på utspillet til ordføreren i nabokommunen.

- Jeg finner det skammelig når ordførere går ut mot hverandre på denne måten. Oslo har hele tiden stått i den mest krevende situasjonen i landet, og etter mitt inntrykk gjør byrådsleder Raymond Johansen en god jobb, sier ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) i nabobyen Ålesund i Møre og Romsdal til VG.

- Sette inn hard lut

Også Høyres førstekandidat i Nordland, Bård Ludvig Thorheim, fra Bodø, er kritisk til Oslos krav om å flere vaksiner på bekostning av andre deler av landet.

- Vi har risikogrupper over hele landet, og det er ikke slik at risikogrupper i Oslo er mer verdt enn risikogrupper i andre deler av landet, sa Thorheim til Kveldsnytt på NRK lørdag kveld.

Han mener Oslo nå bør fokusere på egne tiltak.

- Det er feil at Oslo skal forfordeles for vaksiner når de ikke klarer å slå ned smitten. Det er tydelig at dette er isolert til noen bydeler, og da må de som har ansvar i Oslo sette inn hard lut der, slik man har klart andre steder, sier Thorheim.

VANSKELIGERE ENN FØR: Siden de muterte virusene er så smittsomme, blir det vanskelig å holde kontroll på smitten med de tiltakene vi har nå, ifølge Espen Rostrup Nakstad. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Trykket på en knapp

Overfor Dagbladet understreker ordføreren at han på ingen måte har ment å kritisere hovedstadens innbyggere. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) får imidlertid gjennomgå når Dahl kommer med sine friske utsagn.

- Jeg skjønner at jeg har trykket på en knapp, men dette er kritikk rettet mot de som styrer Oslo. Det krever et politisk lederskap å stå i dette. Oslo har stått mer eller mindre i en krise siden august i fjor. Da forventes det at man står som gode politiske ledere, sier Dahl.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer