Reagerer på ny form for egosex

- Seksuell narsissisme, sier sexolog.

SOLONYTELSE: Angel er en av femten kropper av gummi og stål som selger sex i Dortmund, der Dagbladet nylig slapp til som første norske medie på innsiden av et sexdukkebordell. Kundene oppgir at de kan miste alle hemninger når de har sex med dukka, nettopp fordi de ikke trenger å bry seg om partneren har det godt. Foto: Agnete Brun
SOLONYTELSE: Angel er en av femten kropper av gummi og stål som selger sex i Dortmund, der Dagbladet nylig slapp til som første norske medie på innsiden av et sexdukkebordell. Kundene oppgir at de kan miste alle hemninger når de har sex med dukka, nettopp fordi de ikke trenger å bry seg om partneren har det godt. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Med ekte damer må han alltid være så oppmerksom. Med dukka kan han slappe helt av og miste alle hemninger. Han trenger ikke å bry seg om damas behov. Han kan fokusere på seg selv og det som er godt for bare ham.

Dette forteller innehaver Evelyn Schwartz på Bordoll, et bordell for sexdukker i Dortmund som Dagbladet har besøkt i en unik innsidereportasje, om en av stamkundene sine.

Mannen opplever å få sitt livs beste orgasmer i intimt samvær med «drømmedama» av gummi og metall nettopp fordi hun ikke snakker stort, eller er i stand til å føle eller tenke.

En ny type seksualitet

Sexolog Bente Træen reagerer med bekymring på denne nye formen for tilfredsstillelse som nå er til salgs over store deler av Europa - også på liknende dukkebordeller i Barcelona, Paris, Torino, Helsinki, London, Wien og til og med i den danske småbyen Viby.

Hun mener vi står overfor en ny type seksualitet:

- «Seksuell narsissisme» kalles det i faglitteraturen. For ham som bruker dukka, for det er vel helst menn, handler det om å dyrke seg selv og sin egen nytelse. Det er jeg, meg og mitt, sier Træen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer