Reagerer på politiets maktbruk

Advokaten til drapssiktede Tom Hagen, Svein Holden, reagerer på maktmidlene politiet har tatt i bruk i saken mot hans klient, skriver VG.

HENTET HAGEN: Advokat Svein Holden møtte pressen før han hentet ut sin klient Tom Hagen fra fengslet. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tom Hagen (70) ble pågrepet for to uker siden mistenkt for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra ekteparets bolig i oktober 2018.

Fredag ble Hagen løslatt fra varetektsfengsling etter at Høyesterett forkastet påtalemyndighetens anke om videre fengsling.

En mann i 30-årene ble torsdag pågrepet siktet for drap eller medvirkning til drap. Denne siktelsen ble endret lørdag til medvirkning til grov frihetsberøvelse og han ble løslatt etter avhør.

Advokatene Svein Holden og Dag Svensson peker på fem punker ved etterforskningen de reagerer på: Gjennomføringen av pågripelsen av Tom Hagen, grunnlaget for siktelsen, ønsket om å ville pågripe Hagen på nytt etter løslatelsen fredag, ønsket om nye ransakelser av hjemmet i Lørenskog og hytta på Kvitfjell og endring av siktelsen til den medtiltalte.

– I sum så gjør disse punktene meg betenkt. Og dette gir utvilsomt grunnlag for å reise spørsmål om politiet forvalter sine maktmidler på en forsvarlig måte, sier Holden til VG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer