Reagerer på politihijab

- Uniformen skal være lik for alle, mener Politiets Fellesforbund

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Politiets Fellesforbund er fortsatt motstandere av hijab til politiuniformen og er overrasket og skuffet over konklusjonen til justisdepartementet og Politidirektoratet.

- Dette var en overraskende og skuffende konklusjon som etter mitt syn ikke tar hensyn til grunnleggende prinsipielle verdier i politiet, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund til NTB.

Politiet skal symbolisere nøytralitet og bruk av hijab vil bryte med dette overordnede prinsippet, mener PF-lederen.

- Vi har ett politi her i landet og der skal uniformen være lik uavhengig av personlige og religiøse verdier, understreker Johannessen.

Han mener hijab ikke kan brukes i rekrutteringsøyemed, slik Politidirektoratet tar til orde for i sin innstilling om saken.

- Det er soleklart at rekruttering er viktig, men dette er ikke måten å gjøre det på.

Han sier forbundet har støtte fra muslimske medlemmer.

- Vi har fått tilbakemelding fra muslimer i politiet som er enige med oss og som har understreket hvor viktig det er med et enhetlig politi, sier Johannessen.


(NTB)

 

TILLATT I ENGLAND: To kvinnelige betjenter i London-politiet, som bruker hijab som del av uniformen. Foto: SCANPIX/EPA PHOTO AFP/METROPOLITAN POLICE
TILLATT I ENGLAND: To kvinnelige betjenter i London-politiet, som bruker hijab som del av uniformen. Foto: SCANPIX/EPA PHOTO AFP/METROPOLITAN POLICE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer