Reagerer på Pride-avstemning: - Svært uheldig

Samfunnsdebattant og tidligere leder i FRI er blant flere som reagerer på NRK Nordland sin avstemning. Nå er den fjernet.

REAKSJONENE HAGLER: Denne avstemningen har vakt flere reaksjoner. NRK erkjenner feil. Foto: Skjermbilde / NRK

REAKSJONENE HAGLER: Denne avstemningen har vakt flere reaksjoner. NRK erkjenner feil. Foto: Skjermbilde / NRK

Vis mer
Publisert

Fredag morgen publiserte NRK Nordland en sak om at Pride-arrangementet i Bodø har mottatt hets etter at de fortalte om årets program i byen.

«Hva mener du om Pride?», spør de lenger ned i saken. En kunne velge mellom tre svaralternativer, der det ene er «Tull, hele greia».

Tidligere leder i foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI), Ingvild Endestad, reagerer på avstemningen.

«Hva er det NRK driver med? Nå er jeg forbanna. Hetsen mot skeive er massiv, for noen så massiv at arrangement avlyses. NRK velger å dekke sak om hets, men legger til en lettbeint avstemming om hva folk synes om Pride, for å senke terskelen enda mer for å spre drit», skriver hun i et Facebook-innlegg.

Senker terskelen for negativitet

Endestad utdyper frustrasjonen ytterligere overfor Dagbladet.

- Når saken i seg selv handler om hets mot Pride, slik at de er klare over dette problemet, så velger NRK å inkludere en lavterskel spørreundersøkelse der folk ikke engang trenger å skrive en kommentar, men bare stemme, sier hun.

Samfunnsdebattanten reagerer på at NRK lager det hun omtaler som en lettbeint meningsmåling med emojis, der folk skal stemme hva de mener om en minoritetsgruppe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer