Reagerer på Raymonds gjengprat

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) krever at oslopolitiet skal «knuse de kriminelle gjengene» etter voldshelga. Seksjonssjef i barne- og ungdomsavdelingen i bydel Østensjø, Thomas Pedersen, reagerer på gjengpraten.

GJENGPRAT: I forbindelse med helgas voldshendelser krever byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at politiet skal knuse de kriminelle gjengene i Oslo. Foto: Lar Eivind Bones / Dagbladet
GJENGPRAT: I forbindelse med helgas voldshendelser krever byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at politiet skal knuse de kriminelle gjengene i Oslo. Foto: Lar Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I helga registrerte oslopolitiet unormalt mange tilfeller av uprovosert vold i og rundt Oslo sentrum. Særlig er det fellestrekk ved noen av disse hendelsene som vekker bekymring:

Større grupperinger har uprovosert gått til angrep på én person. Ifølge NRK frykter politiet at dette er en ny trend, men etterforsker sakene individuelt.

Vil knuse gjenger

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) nevner rekruttering til gjenger og kriminelle miljøer i sammenheng med voldsbølgen.

- Jeg er bekymret for rekrutteringen til gjenger og kriminelle miljøer. Mange av disse ungdommene er enkle ofre for rekruttering. Det gir status, fart og spenning, i motsetning til det å sitte på skolebenken, sier han til Dagbladet og tilføyer:

- Politiet må gjøre det de tidligere har lyktes godt med, og knuse de kriminelle gjengene i Oslo.

Verken krimvakta eller operasjonssentralen ønsker å kommentere om de mistenker at gjerningspersonene er tilknyttet gjenger eller kriminelle miljøer.

Reagerer på gjengprat

I helga varslet en 15 år gammel gutt om at han hadde blitt ranet av opptil ti personer på Bøler i bydel Østensjø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer