FEIL SIGNAL: Frps næringspolitiske talsmann Øyvind Korsberg mener etterlønna til Reiten er i meste laget. Arkivfoto: Knut Fjeldstad, SCANPIX
FEIL SIGNAL: Frps næringspolitiske talsmann Øyvind Korsberg mener etterlønna til Reiten er i meste laget. Arkivfoto: Knut Fjeldstad, SCANPIXVis mer

Reagerer på Reitens etterlønn

Etterlønn på 17 millioner kroner sender feil signaler i nedgangstider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eivind Reitens etterlønn på 17 millioner kroner skaper reaksjoner blant næringspolitikerne på Stortinget. De mener at ordningen sender feil signaler i nedgangstider.

-17 millioner kroner i etterlønn er i meste laget. Avtalen som er forhandlet fram, må Reiten og styret som forhandlet den fram ta ansvaret for. Denne ordningen gir feil signaler i en tid med finanskrise og økende arbeidsledighet, sier Fremskrittspartiets næringspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg.

Arbeiderpartiets Steinar Gullvåg mener at signalene som sendes er «fullstendig feil».

- Avtalen står i stil med de gunstige avtalene Reiten har oppnådd tidligere, og den hører ikke noe sted hjemme. Jeg synes heller ikke at Reiten har gjort en så god jobb for Hydro at han fortjener en slik premiering, sier Gullvåg til NTB.

Kristelig Folkepartis ledende industripolitiker, Ingebrigt Sørfonn, sier at det påhviler næringslivsledere et stort ansvar å vise magemål.

- KrF har gang på gang manet til moderasjon blant næringslivets ledere. Dette eksemplet føyer seg inn i rekken av eksempler vi har kritisert, sier Sørfonn til NTB.

Han tviler ikke på at avtalen er juridisk holdbar, men understreker at signalene er feil.

- Alle som maner andre til måtehold, må også vise det for egen del, sier Sørfonn.

(NTB)

 

 

 

UHØRT:
Stortingsrepresentant  Steinar Gullvåg (AP) mener ikke Reiten har gjort en god nok jobb til å fortjene gullavtalen. 
Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
UHØRT: Stortingsrepresentant Steinar Gullvåg (AP) mener ikke Reiten har gjort en god nok jobb til å fortjene gullavtalen. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer