Lønnsfesten i Oslo-skolen

Reagerer på SMS-ene: - Avtalt spill

Utdanningsforbundets leder i Oslo hjalp skoletoppene finne «et klokt budskap» samtidig som lærerne raste. Andre fagforeninger reagerer nå kraftig, og sier SMS-ene avdekker et samarbeid om mediestrategi «for å gjøre lønnsfesten spiselig» overfor lærerne.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SMS-ene mellom byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og utdanningsdirektør Marte Gerhardsen viste at begge fryktet lærerstreik etter Dagbladets avsløring om lønnsfest i Oslo-skolen.

SMS-korrespondansen Dagbladet har fått tilgang på, avdekker også tett dialog mellom de to skoletoppene og lederen for Utdanningsforbundet i Oslo, Aina Skjefstad Andersen, da kritikken økte mot direktøren og byråden.

«(...) Har snakket lenge med Aina i ettermiddag om hva som kan være et klokt budskap. Jeg svarer Dagbladet i morgen», skriver Marte Gerhardsen i en SMS til Thorkildsen kort tid etter Dagbladets første sak om lønnsfesten.

Inga Marte Thorkildsen svarer i en SMS dagen etter at Marte Gerhardsen må sørge for at Dagbladet intervjuer Aina Skjefstad Andersen.

«Viktig: Snakka med Aina nå, hun har fått med seg UDF, heldigvis. Du må si at du vil gå ei runde med organisasjonene i MBU. Det siste der er viktig. At det gjøres i MBU. Og be journalisten snakke med henne. OK?» skriver byråd Thorkildsen til Gerhardsen fredag 23. oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer