Reagerer på
SMS fra Jonas

Kristiansand kommunestyre sa nei til oppløsning, og ordføreren hevder Jonas Gahr Støre sendte støttende SMS like etterpå. Noen måneder seinere åpner samme Støre for oppløsning. I mellomtida har også kommunalministeren sendt brev.

SENDTE SMS: Ifølge Jan Oddvar Skisland var statsminister Støre støttende til å ikke løse opp Kristiansand så seint som desember i fjor. Støre vil ikke kommentere dialogen mellom de to. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SENDTE SMS: Ifølge Jan Oddvar Skisland var statsminister Støre støttende til å ikke løse opp Kristiansand så seint som desember i fjor. Støre vil ikke kommentere dialogen mellom de to. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har aldri blitt informert om at det har foregått regjeringssamtaler om denne saken, sier Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) til Dagbladet.

Skisland har reagert voldsomt på at hans egen regjering nå vil ha folkeavstemning om den nye storkommunen Kristiansand. De tidligere nabokommunene Søgne og Songdalen får dermed mulighet til å stemme over en eventuell utmeldelse, og sjansen for oppløsning er stor.

Kristiansands-ordføreren kalte dette «tillitsbrudd» og et brudd på regjeringsplattformen.

Nå forteller Skisland til Dagbladet at han aldri er blitt fortalt, av Jonas Gahr Støre eller noen andre, at regjeringen i det hele tatt diskuterte en folkeavstemning i kommunen han leder.

Et brev fra Gram

Kommunestyret i Kristiansand vedtok 1. desember 2021 å ikke ta nye steg mot oppløsning, selv om storkommunen var slått sammen med tvang av forrige regjering.

Og etter det Dagbladet kjenner til, fikk Skisland et brev fra den tidligere kommunalministeren, Bjørn Arild Gram (Sp), om at dette vedtaket skulle respekteres kort tid seinere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer