Hadia Tajik

Reagerer på Tajik-omslag

«Er fargevalet og posituren meint å leie tankane mot '50 Shades of Grey'?» skriver fakultetsdirektør Karoline Holmboe Høibo om bokomslaget til Hadia Tajik.

BOKAKTUELL: Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik. Her på kontoret på Stortinget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BOKAKTUELL: Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik. Her på kontoret på Stortinget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Feminisert og seksualisert.

Det er blant ordene Karoline Holmboe Høibo bruker om bildet som preger forsiden på Hadia Tajiks bok «Frihet. En politisk og personlig historie».

Høibo er direktør ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora på Universitetet i Stavanger, og mener i debattinnlegget i Stavanger Aftenblad at Tajik ødelegger for seg selv med bokomslaget hun har valgt.

Høibo får sterk kritikk for debattinnlegget, deriblant fra Anette Trettebergstuen, leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk. Les Trettebergstuens utspill lenger nede i saken.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Hadia Tajik, foreløpig uten hell.

«Et underlig valg»

I debattinnlegget argumenterer Høibo for at bildet i seg selv ikke er problematisk. Hun mener imidlertid at bildebruken indikerer at kvinners meninger ikke er tilstrekkelig interessante i seg selv.

Blant annet skriver Høibo at Tajik ser ut som om hun er «på vei hjem fra glamourfest», noe hun mener svekker troverdigheten til Tajiks politiske fortelling.

«Det er ikkje slik vi kjenner ho frå mediebiletet elles, og den politiske bodskapen blir med eit slikt bilete redusert, nærast drukna i det sensuelle, som om bodskapen hennar ikkje står på eigne bein.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.