Reagerer på Tines juleulv

Julemelkekartongene fra bondeeide Tine har satt sinnene i kok hos mange. På helmelken hyler en ulv mot månen.

REAGERER: En av de som reagerer på at Tine har ulv på melkekartongen, er «Farmen»-deltaker Halvor Sveen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
REAGERER: En av de som reagerer på at Tine har ulv på melkekartongen, er «Farmen»-deltaker Halvor Sveen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Meierikjempen har selv bedt om tilbakemeldinger på årets kartonger, og de har ikke uteblitt, skriver Nettavisen.

– På helmelken har vi brukt silhuetter av norske villdyr som ulv, gaupe og ørn som naturlige illustrasjoner i historien om den norske fjøsnissen. Illustrasjonene er detaljrike, som gjør at du kan oppdage nye elementer jo mer du ser på designet, sier Tines kommunikasjonsdirektør, Lars Galtung.

Får kritikk

Mange av dem som har sett godt etter, har sett silhuetten av en ulv som hyler mot månen, noe som har falt enkelte tungt for brystet.

«Tine støtter opp om leverandørene sine, ser jeg? Har det rablet fullstendig?» og «Respektløst overfor de bøndene som sliter med disse dyra» er noen av kommentarene på Tines Facebook-sider. Men det er også mulig å finne en kommentar som denne: «Veldig flott, Tine, at dere kan vise noen av de flotte rovdyrene vi har i Norge».

Galtung vil ikke si om det er noen politisk tanke bak motivvalget, men mener noen tolker historien litt langt.

- Dyrene er et element i en større fortelling hvor fjøsnissen er hovedperson. Fjøsnissene bor så vidt vi kjenner til ikke i byer, men på landsbygda med kuer, bønder og norske villdyr, sier han.

- Skivebom

En av de som reagerer på ulvemotivet, er «Farmen»-deltaker Halvor Sveen. I et innlegg på Facebook skriver hedmarkingen, melkebonden og ulvemotstanderen at han er «småforbannet»

- Synes det er greit å legge ut noen bilder av storfekalven vår som ble så hardt skadet av ulv at den måtte avlives . Dette bør vel muligens kalles skivebom? skriver han.

Kommunikasjonsdirektøren skriver i en e-post til TV 2 at illustrasjonene ikke må oppfattes som en ytring i rovdyrdebatten.

- Vi forstår frustrasjonen hvis man tolker det som et argument i rovdyrdebatten, men det er det altså ikke. Dette er en julefortelling om norske fjøsnisser som forbereder seg til julefeiring.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer