Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på Trumps vekt

Denne uka offentliggjorde Det hvite hus helsedetaljer om president Donald Trump. Men det er mange som er skeptiske til at de har oppgitt riktig vekt.

SUNN: Donald Trump betegnes som sunn og frisk av sin egen lege. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix
SUNN: Donald Trump betegnes som sunn og frisk av sin egen lege. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Scanpix Vis mer

Som følge av spredningen av coronaviruset har det vært knyttet stor interesse til president Donald Trumps helsetilstand. Onsdag friga Det hvite hus resultater fra en legeattest, som skaper skepsis på Twitter.

Det var danske B.T. som først omtalte saken.

I en uttalelse opplyser Trumps lege, Sean Conley, at dette er presidentens tredje legeattest siden han inntok Det ovale kontor.

Tallene er et gjennomsnitt av resultatene innhentet fra helseundersøkelser mellom november 2019 og april 2020. Undersøkelsene har funnet sted på et militærsykehus og i Det hvite hus.

  • Alder: 73
  • Høyde: 192 centimeter
  • Vekt: 110,7 kilogram
  • Hvilepuls: 63 hjerteslag i minuttet
  • Blodtrykk: 121/79 mmHg

Resultatene tyder på at presidenten har en BMI på 29,8, og at han dermed kan betegnes som overvektig. Det er også i nærheten av å falle under betegnelsen fedme.

Til tross for dette konkluderer lege Conley med at det ikke ble gjort bemerkelsesverdige funn, og at presidenten kan betegnes som sunn.

Skepsis

Siden saken ble kjent, har en rekke personer reagert på tallene som er blitt presentert. Flere spekulerer på om Trump kan veie mer enn 110 kg.

- 110 kg på hvilken planet? skriver kronikør i Washington Post, Jennifer Rubin.

- Jeg er 192 cm, og har flørtet med 110 kg ved enkelte anledninger. La meg fortelle dere hvem som IKKE veier 110 kg, skriver musiker Steve Gorman.

I tillegg er det en rekke personer som sammenlikner president Trump med andre personer som er omkring like høy og tung. Blant annet nevnes profesjonelle idrettsutøvere som Colin Kaepernick, Cam Newton og Chris Robshaw.

PINLIG STILLHET: Etter å ha fått et spørsmål om hva han syns om Donald Trumps handlinger, blir Canadas statsminister Justin Trudeau stille. Lenge. Video: AP Vis mer

Malariamedisin

Videre i uttalelsen fra Det hvite hus opplyses det at presidenten benytter seg av legemidlene rosuvastatin, finasteride og aspirin daglig. Rosuvastatin og aspirin kan brukes for å behandle eller forebygge hjerte- og karsykdommer, mens finasteride kan brukes til å behandle forstørret prostata.

Det bekreftes også at Trump tok legemiddelet hydroksyklorokin, samt sink og D-vitaminer i en periode på to uker i mai. Dette ble gjort etter konsultasjon med medlemmer av Trumps helsestab, og hadde til hensikt å forebygge Covid-19. Presidenten har ikke hatt bieffekter av medisineringen, heter det.

Videre står det skrevet at de vil fortsette å teste Trump for Covid-19 regelmessig, og at alle tester fram til nå har vært negative.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!