Reagerer på utsettelse av E6-satsing: - En gedigen skuffelse og et alvorlig løftebrudd

De to siste strekningene gjennom Gudbrandsdalen utsettes. 

SAVNER INFORMASJON: Ny E6 forbi Vinstra i Gudbrandsdalen åpnet for trafikk i desember 2016, i ny Nasjonal transportplan blir ferdigstillingen av veien utsatt. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
SAVNER INFORMASJON: Ny E6 forbi Vinstra i Gudbrandsdalen åpnet for trafikk i desember 2016, i ny Nasjonal transportplan blir ferdigstillingen av veien utsatt. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Klokka 12.00 i dag la regjeringen fram ny Nasjonal transportplan (NTP) i sin helhet. I starten av mars kom regjeringen med en orientering om NTP, som blant annet handlet om ny Oslotunnel, ferdigstilling av Intercity-triangelet på Østlandet og det ytre Intercity-triangelet som skal gå til Lillehammer, Halden og Skien.I forbindelse med orienteringen i mars reagerte ordførere i Gudbrandsdalen på at E6 gjennom nettopp Gudbrandsdalen ikke ble nevnt.

Utbygging av E6 gjennom Gudbrandsdalen har lenge vært en kampsak for Arbeiderparti-ordførerne i kommunene som ligger på strekningen.

- Bryter tidligere lovnader

I den endelige planen står det at de to resterende strekningene som skal bygges ut, E6 mellom Soja og Otta og Ringebu og Frya, skal startes opp i siste seksårsperiode, altså mellom 2023 og 2029. Hele strekningen skal etter planen altså sluttføres etter 2023.- Regjeringens forslag til Nasjonal transportplan (NTP) for perioden 2018-2029 er en gedigen skuffelse og et alvorlig løftebrudd. Regjeringen bryter Stortingets tidligere lovnader om utbygging av E6 i Gudbrandsdalen, sier Sel-ordfører Dag Erik Pryhn til Gudbrandsdølen Dagningen i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer