Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på voldelig natt i Oslo

Flere ble pågrepet i Oslo i natt, etter flere slagsmål hvor personer gikk til angrep på politiet.

- AMPER STEMNING: Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, advarte mot amper stemning i området Oslo S/Storgata i natt. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
- AMPER STEMNING: Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, advarte mot amper stemning i området Oslo S/Storgata i natt. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til søndag opplevde politiet i Oslo en forholdsvis mer voldelig natt enn vanlig. På grunn av flere slagsmål, og vold mot politiet, gikk de ut og advarte mot amper stemning i Oslo sentrum.

- Det er fortsatt mange ungdommer ved Oslo S/Storgata, og det er amper stemning i hele området. Mange av dem er ganske trøblete ungdom som oppfører seg ufint, advarte operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, omtrent klokka 02.30 i natt.

Da opplyste han om at de patruljerte med flere enheter i sentrumsområdet for å forebygge uønskede hendelser, og for å sørge for at folk oppførte seg ordentlig.

Likevel brøt det ut nye slagsmål seinere på natta.

Slagsmål i Storgata

To av nattas hendelser skiller seg ut som særlig alvorlige:

Like over klokka 01. natt til søndag fikk politiet melding om at flere personer var involvert i et slagsmål i Storgata i Oslo sentrum.

- Da vi ankom stedet, stoppet ikke slagsmålet. I stedet endte det med at de involverte begynte å slåss mot politiet, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, til Dagbladet.

Han sier at politiet rykket ut til stedet med mange patruljer som følge av at slagsmålet eskalerte. Stokkli opplyser også om at en politihund ble sparket i forbindelse med hendelsen.

- Det var amper stemning der ganske lenge. På stedet var det ganske mange ungdommer som ikke ville høre på politiet, men til slutt klarte vi å få kontroll på personene.

Fem innbrakt

Fire ungdommer ble satt i arresten for ordensforstyrrelse og vold mot offentlig tjenestemann, mens én person ble pågrepet for å ha sparket politihunden - noe som også regnes som vold mot offentlig tjenestemann, ifølge Stokkli.

- Hva synes dere om at de ikke stopper slagsmålet når politiet ankommer stedet?

- Vi tar det veldig alvorlig. Det er én ting at de slåss, men når vi ankommer stedet bør folk etterkomme pålegg fra politiet.

- Det ender bare med at vi må pågripe folk og at det eskalerer, og det er ikke hyggelig. Vi må bruke mye ressurser for å få kontroll og for å få roet gemyttene, avslutter Stokkli.

I området befant det seg opp mot 100 mennesker. Ikke alle er fiendtlige - sier Stokkli - men det er mye folk, så det kan bli krevende.

Slagsmål ved Oslo Spektrum

Den andre hendelsen som skiller seg ut fant sted i Stenersgata ved Oslo Spektrum i 4-tida i natt.

Stokkli forteller at det var en patrulje som observerte et slagsmål mellom fire-fem personer. Da de kjørte bort til de aktuelle personene, kom det flere personer til og gikk til angrep på politiet.

- Gjerningspersonene var veldig utagerende, og de som var på stedet klarte ikke å få kontroll på dem. Så patruljen så seg nødt til å be om bistand, og dermed sendte vi ganske mange enheter dit.

- Det endte med at vi måtte legge flere personer i jern, og de andre som var involvert i hendelsen ble bortvist fra sentrum. De utviser en ganske aggressiv holdning mot politiet som ikke er bra, sier Stokkli.

To personer ble pågrepet for vold mot offentlig tjenestemann i forbindelse med hendelsen.

- Mer voldelig enn normalt

Stokkli har inntrykk av at det har vært en mer voldelig natt enn normalt.

- Det er vanligvis en del slåsskamper natt til søndag i Oslo, men ikke så mange som i natt. Også har de vært av en uvanlig karakter:

- Det har vært mange involverte i slagsmålene, de gir seg ikke når politiet kommer og de vender aggresjonen mot politiet.

Stokkli tror ikke at det dreier seg om én gjeng som har vært involvert i flere slåsskamper. Han har inntrykk av at det har vært mange unge personer, som har vært ruset eller beruset, og at terskelen for å ty til vold av den grunn har blitt senket.

- Det er uvanlig at så mange går til angrep på politiet. Dette er en utvikling vi ikke liker, sier han.

Kvelertak

I tillegg til de ovennevnte hendelsene, kunne politiet også rapportere om slagsmål i Hegdehaugsveien, Stortingsgata og i Rosenborggata.

I Hegdehaugsveien skal de involverte ha satt seg opp mot politiet, mens i Stortingsgata førte et slagsmål mellom flere personer til at politiet også der så seg nødt til å tilkalle ekstra forsterkninger.

I Rosenborggata endte det mer alvorlig. Stokkli forteller at det var fire personer involvert i slagsmålet, men at politiet raskt fikk kontroll.

- En person ble tatt kvelertak på, og to personer mottok behandling fra ambulansepersonell på stedet.

To personer ble pågrepet i forbindelse med hendelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!