Norsk barnevern og menneskerettighetene

Reagerer skarpt på agentens beskyldninger

Sentrale stortingspolitikere reagerer på advokat Marius Emberlands påstander om Menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

SVARER PÅ SPØRSMÅL: Kjell Ingolf Ropstad (Krf) svarer Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) på beskyldningene mot EMD, i Stortinget. Video: Stortinget.no Vis mer
Publisert

- At Regjeringsadvokaten sier Menneskerettsdomstolen har konstruert ting å ta Norge på fordi de ønsker å komme til den konklusjonen at det er noe galt med den norske barnevernspraksisen, er oppsiktsvekkende. Dette var foruroligende lesning, på mange plan.

Det sier stortingsrepresentant for Senterpartiet og medlem av Familie- og kulturkomitéen, Åslaug Sem-Jacobsen.

Onsdag omtalte Dagbladet et foredrag advokat Marius Emberland hos Regjeringsadvokaten holdt 6. november, på et fagseminar i regi av FOSAP, Foreningen for sakkyndige psykologer.

Alvorlig påstand

Emberland snakket om de mange norske barnevernssakene i Den europeiske manneskerettsdomstol (EMD), i kraft av at han er Norges EMD-agent og prosessfullmektig for den norske stat i Strasbourg.

Særlig følgende påstand Emberland kom med om EMD i sitt foredrag for barnevernspsykologene får sentrale politikere til å reagere:

- Det går nesten ikke an å oppfylle de kravene EMD selv stiller, fordi hvis alt er på plass ut fra de kriteriene de selv har satt, så er det uansett ikke bra nok, for da er det noe annet de tar det på. Og hvis det ikke er noe de kan ta det på, så konstruerer de ting de kan ta det på, fordi de ønsker å komme til den konklusjonen at det er noe galt med den norske barnevernspraksisen, uttalte Emberland under foredraget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer