Reagerer sterkt på anklager

Johan Slåttavik reagerer på Rolness sin kommentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Kjetil Rolness' kommentar i Dagbladet lørdag skriver han følgende: «Helge Lurås skriver sine forsvarstaler for en erklært sympatisør av Anders Behring Breivik».

I kommentaren er det lenke til en artikkel på nettstedet Resett som handler om Johan Slåttavik.

Slåttavik reagerer sterkt på Rolness' kommentar:

- Jeg støtter ikke Behring Breivik. Jeg er ikke en Breivik-supporter på noe vis, sier Slåttavik til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg har tidligere uttalt at Fjordman (en høyreekstrem blogger red.anm.) og Behring Breivik og andre har kritisert hvordan kjønnskamp og feminisme har gått for langt, slik at veldig mange menn i Norge blir marginaliserte. Ett eksempel på dette er at en av mine beste venner bor i en campingvogn året rundt. Det kan virke som at kvinner har et sterkere vern enn det menn har hva gjelder økonomi og sosiale forhold i samfunnet. Her stopper også min enighet med Fjordman og Behring Breivik.

Så seint som 5. februar i år, skrev imidlertid den sterkt kontroversielle Slåttavik følgende i et blogginnlegg: «Som mange sikkert vet har jeg aldri tatt avstand fra handlingene til Anders Behring Breivik i 2011. Årsaken til dette er ikke at jeg nødvendigvis støtter handlingene på noen måte – men jeg ser likevel ikke noen grunn til å ta et aktivt standpunkt mot det. Jeg velger å forholde meg nøytral til hendelsene, og til gjerningsmannen. Fordi jeg mener det som skjedde til en viss grad er forståelig. Samtidig forstår jeg også at de som ble rammet reagerer med sorg.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer