Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reagerer sterkt på anklager

Johan Slåttavik reagerer på Rolness sin kommentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Kjetil Rolness' kommentar i Dagbladet lørdag skriver han følgende: «Helge Lurås skriver sine forsvarstaler for en erklært sympatisør av Anders Behring Breivik».

I kommentaren er det lenke til en artikkel på nettstedet Resett som handler om Johan Slåttavik.

Slåttavik reagerer sterkt på Rolness' kommentar:

- Jeg støtter ikke Behring Breivik. Jeg er ikke en Breivik-supporter på noe vis, sier Slåttavik til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg har tidligere uttalt at Fjordman (en høyreekstrem blogger red.anm.) og Behring Breivik og andre har kritisert hvordan kjønnskamp og feminisme har gått for langt, slik at veldig mange menn i Norge blir marginaliserte. Ett eksempel på dette er at en av mine beste venner bor i en campingvogn året rundt. Det kan virke som at kvinner har et sterkere vern enn det menn har hva gjelder økonomi og sosiale forhold i samfunnet. Her stopper også min enighet med Fjordman og Behring Breivik.

Så seint som 5. februar i år, skrev imidlertid den sterkt kontroversielle Slåttavik følgende i et blogginnlegg: «Som mange sikkert vet har jeg aldri tatt avstand fra handlingene til Anders Behring Breivik i 2011. Årsaken til dette er ikke at jeg nødvendigvis støtter handlingene på noen måte – men jeg ser likevel ikke noen grunn til å ta et aktivt standpunkt mot det. Jeg velger å forholde meg nøytral til hendelsene, og til gjerningsmannen. Fordi jeg mener det som skjedde til en viss grad er forståelig. Samtidig forstår jeg også at de som ble rammet reagerer med sorg.»

Slåttavik mener at Rolness skaper en «stråmann» i sin kommentar.

- Det er uærlig av Rolness å hevde at jeg støtter Behring Breivik bare på grunn av mitt syn på feminisme og kjønnskamp. Det er en lang vei å gå fra å være kritisk til marginalisering av menn fra å støtte bilbomber og massedrap. Jeg mener Rolness legger til rette for en falsk diskurs, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!