<strong>REAGERER:</strong> - At folk sitter på nettet og oppfordrer andre til å begå drap er svært alvorlig kriminalitet, som politiet må bruke ressurser på å etterforske, sier Solveig Horne (Frp) i Stortingets justiskomité til avisen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
REAGERER: - At folk sitter på nettet og oppfordrer andre til å begå drap er svært alvorlig kriminalitet, som politiet må bruke ressurser på å etterforske, sier Solveig Horne (Frp) i Stortingets justiskomité til avisen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Reagerer sterkt på draps­oppfordringer på nettet

Flere stortingspolitikere har reagert med avsky på at anonyme nettdeltakere skal ha heiet fram den drapssiktede mannen i Sandnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen skal i forkant av drapet søndag ha blitt heiet fram av deltakere på et nettforum. Det får flere stortingspolitikere til å reagere, som mener politiet nå må etterforske nett-trollene, skriver Stavanger Aftenblad.

- Skremmende. Det er en ny type kriminalitet. Vi må ikke være blåøyde og tro at dette ikke skjer her. At folk sitter på nettet og oppfordrer andre til å begå drap er svært alvorlig kriminalitet, som politiet må bruke ressurser på å etterforske, sier Solveig Horne (Frp) i Stortingets justiskomité.

Jan Bøhler (Ap) i samme komité opplever det hele som grotesk og umenneskelig. Han mener det er viktig at denne typen avskyelige handlinger ikke får spre seg.

Tre dager før drapet 20. desember, ba den siktede forumsdeltakerne følge med klokken 3 natt til søndag lille julaften, meldte Aftenbladet tirsdag.

«Jeg har en julegave til dere», skrev han og la til hvem, hvordan og hvorfor han skulle drepe, men at han først trengte å drikke seg til mot.

Natt til søndag skrev de anonyme deltakerne blant annet «lykke til!» og «gjør det, feiging!».

Flere oppfordret ham til å ta bilder eller streame drapet.

Den døde ble funnet i bydelen Austrått søndag morgen, sørøst for Sandnes sentrum, etter at mannen selv ringte politiet. Mannen er varetektsfengslet i fire uker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer