Skytingen i Oslo

- Reagerte med vantro

Samboerparet ble vitne til de dramatiske minuttene utenfor Per på hjørnet og London pub. Søndag var de tilbake på åstedet.

VITNER: Samboerne Øyvind Jørgensen (t.v.) og Per Tennfjord-Jensen befant seg på utestedet César natt til lørdag. Søndag ettermiddag var de gjester hos Per på hjørnet. Foto: Andreas Fadum
VITNER: Samboerne Øyvind Jørgensen (t.v.) og Per Tennfjord-Jensen befant seg på utestedet César natt til lørdag. Søndag ettermiddag var de gjester hos Per på hjørnet. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

- Jeg hørte at det var skudd. Folk kom springende over til oss for å gjemme seg. Seinere kom det andre som var skadd og hadde blod på seg.

Det er søndag ettermiddag på C.J Hambros plass i Oslo. På uteserveringen til utestedet Per på hjørnet, som ble rammet av angrepet natt til lørdag, sitter Øyvind Jørgensen (40). Dørene har nettopp åpnet igjen.

PREGET: Daglig leder på utestedet Per på Hjørnet var tydelig preget da han møtte pressen etter masseskytingen i Oslo. Vis mer

Sammen med samboeren Per Tennfjord-Jensen (46) har de tatt turen tilbake til åstedet bare halvannet døgn etter at Zaniar Matapour skjøt og drepte to personer. I tillegg ble flere personer skadd.

Samboerne befant seg på utestedet César da hendelsen inntraff. Jørgensen var på jobb, mens Tennfjord-Jensen var gjest.

- Jeg reagerte med vantro. Samtidig var jeg ganske rolig, da jeg var mest opptatt av å ta vare på gjestene mine, sier Jørgensen videre.

- Trodde det var fyrverkeri

Mens 40-åringen jobbet med å få gjestene på utestedet i sikkerhet, sleit samboeren hans med å forstå hva som hadde skjedd.

- Først trodde jeg at det var fyrverkeri, men da jeg så at folk begynte å springe og hørte skriking, skjønte jeg hvor alvorlig det var.

Tennfjord-Jensen beskriver hendelsen som uvirkelig.

- Jeg forsto ikke alvoret med en gang, men særlig skrikene har festet seg. De var ubehagelige å høre.

TERROR: Slik var hendelsesforløpet under masseskytingen ved London Pub i Oslo sentrum natt til lørdag 25. juni 2022. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Fryktet nye angrep

I likhet med London pub, er César et utested som er kjent for å samle det skeive miljøet i Oslo.

Samboerne fryktet derfor at også de skulle bli rammet.

- Selvfølgelig gjorde vi det. Vi visste jo ikke om han var alene. Det var full panikk og vi gjorde vårt for å samle folk så langt unna inngangen som mulig, sier Jørgensen og tar seg slurk fra kaffekoppen.

Nå synes samboerne det er godt å være tilbake der marerittet fant sted.

- Det er egentlig veldig fint. Vi får reflektert litt. Samtidig er det ingen som skal få ta plassen vår fra oss.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer