Reagerte på Ludvigsens mange uanmeldte besøk

En ansatt ved en institusjon forteller at Ludvigsen tok med den fornærmede asylsøkeren på turer. - Vi stusset, sier hun.

TILTALT: Svein Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som fylkesmann til å skaffe seg seksuell omgang med tre mindreårige asylsøkere. Foto: NTB Scanpix
TILTALT: Svein Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som fylkesmann til å skaffe seg seksuell omgang med tre mindreårige asylsøkere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): I dag har flere vitner inntatt vitneboksen i rettssal 8 i Nord-Troms tingrett, i saken der tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen (72) er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med tre mindreårige asylsøkere.

Ludvigsen nekter straffskyld.

En av dem som vitnet er Pål Christian Bergstrøm, regiondirektør i Bufetat Region Nord. Han tok kontakt med Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet en gang i 2012-2013 for å få avklart Ludvigsens rolle, etter at han skal ha kommet på uanmeldte besøk på flere institusjoner.

Han forteller at dette ble tatt opp muntlig på et direktørmøte etter at to forskjellige institusjoner hadde tatt kontakt.

- Jeg fikk henvendelser fra institusjonene, som begge omhandlet Ludvigsen. Dette var to separate møter med samme tematikk. Tilbakemeldingen var at fylkesmannen av og til møtte opp på institusjonene alene på ettermiddagstid for å møte ungdommer, sier direktøren i retten.

- Ingen stor sak

Direktøren forklarer at fylkesmannen etter tilsynsforskriften skal gjennomføre minst to besøk på hver institusjon, der minst ett er uanmeldt. Grunnen til at institusjonene reagerte var fordi det fra de andre kommunene alltid kom to personer for å gjøre tilsyn, mens Ludvigsen ofte kom alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer