Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reaksjon mot Skedsmo-ordførers id-feiring

Onsdag deltok prest og Skedsmo-ordfører på en id-feiring der også lederen i Islam Net var til stedet. Det får nettverket Likestilling Integrering Mangfold (LIM) til å reagere.

FÅR KRITIKK: Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten (Ap) deltok på id-feiring sammen med lederen i Islam Net. Foto:  TOM A. KOLSTAD
FÅR KRITIKK: Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten (Ap) deltok på id-feiring sammen med lederen i Islam Net. Foto:  TOM A. KOLSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islam Net-leder Fahad Qureshi satt på podiet like bak Ole Jacob Flæten, da Ap-ordføreren talte ved under feiringen av id al-fitr, skriver Dagen. Høytiden markerer slutten på fastemåneden ramadan.

LIM-talsmann Mahmoud Farahmand reagerer på at Flæten stiller opp på et arrangement sammen med Qureshi.

– Gjennom å gi plass til krefter som Islam Net normaliserer man ultrakonservative islamtolkninger. I tillegg representerer Islam Net en del verdier og synspunkter som er svært uheldige. Blant annet konspirasjonsteorier, offermentalitet, syn på homofili og kvinner, sier Farahmand.

Flæten sier han ikke kjenner til Qureshi eller organisasjonen han representerer, men legger til at Islam Net står for holdninger han ikke deler.

– Men jeg er ikke for sensur, sier Ap-ordføreren, som mener han ikke er med på å legitimere Islam Net. Han viser til at det var Pakistans Kulturforening på Skedsmo som sto for arrangementet og at flere forskjellige miljøer på Romerike var samlet.

Islam Net har ikke svart på Dagens henvendelser om saken. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!