Reaksjoner nasjonalbudsjettet

Reaksjonene på regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett spriker. Enkelte mener at regjeringen strammer for hardt til, mens andre mener de ikke strammer hardt nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

AP:- Regjeringen gambler på at den blir sittende

- Regjeringen gambler på at det ikke er et politisk flertall som vil kaste den. Forslaget til revidert nasjonalbudsjett er uspiselig for oss på en rekke punkter, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg.

Solberg mener forslaget ikke innebærer noen reell innstramming fordi regjeringen skyver regningen for lønnsoppgjøret foran seg samtidig som den trekker inn penger som var satt av til eldreomsorg og bruker dem til Andre formål.

SV: - Regjeringens forslag betyr økte forskjeller

Bondevik-regjeringen velter ansvaret for å gjennomføre nødvendige innstramminger over på kommunene, mener SV.

- Dette vil ramme både skoletilbudet og omsorgstilbudet hardt. Regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett betyr at forskjellene i Norge vil øke, sier SV-leder Kristin Halvorsen.

AF: Nei til høyere el-avgift

Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) misliker regjeringens forslag om høyere strøm- og oljeavgifter. AF ber Stortinget avvise forslaget.

AF-leder Magne Songvoll mener at presstendensene i norsk økonomi ikke skyldes kjøpefest blant arbeidstakerne, men høyt investeringsnivå fra offentlige og private virksomheter.

- Inntektsveksten har kommet kapitaleierne og de ekstreme høyinntektsgruppene til gode, ikke arbeidstakerne, sier AF-lederen.

Songvoll gjør det klart at AF vil gå i mot alle innstramminger som reduserer de yrkesaktives kjøpekraft.

- Dersom lønnsoppgjøret undergraves, vil AF kreve nye forhandlinger, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer