Reaksjoner på nyttårstalen: - Gullstol og godhetstyranni er ikke god norsk folkeskikk

Statsministeren roses for nyttårstalen, men får kritikk for språkbruken til Sylvi Listhaug.

FÅR TALEROS OG RIS: Statsminister Erna Solberg.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FÅR TALEROS OG RIS: Statsminister Erna Solberg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hverdagsintegrering er et godt begrep, men da må regjeringen selv bidra. Ofte er budskapet fra Erna Solbergs egen regjering det motsatte, slik Sylvi Listhaug demonstrerte i julen med sin usmakelige retorikk om asylsøkere på gullstol, sier Lysbakken til NTB.

Statsministeren uttalte at hverdagsintegrering må til om «våre verdier skal vinne», og at alle vil tape om integreringen mislykkes.

Frp med frie tøyler SV-lederen hevder statsministeren har et troverdighetsproblem i integreringspolitikken

- Og det problemet heter Frp. Det hjelper lite å snakke fint om integrering i nyttårstalen, hvis hennes egne Frp-statsråder fortsatt får frie tøyler til å si det motsatte på årets øvrige 364 dager, sier han.

KrF-leder Knut Arild Hareide skriver på Twitter at han håper alle i regjeringen lærer av statsministerens måte å snakke om flyktningsituasjonens utfordringer, og partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet ber Solberg forsikre seg om at budskapet når frem til hennes egne i regjeringen.

- I talen understreket hun betydningen av folkeskikk. I romjulen sa hennes nr 2, Siv Jensen, at hun har forståelse for en del av nettgrumset vi ser i forbindelse med flyktningene, skriver han på sin Facebook-side, og legger til at hverken dette eller Listhaugs utspill er god folkeskikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer